x

Dr. Dres fortid har indhentet ham

Dr. Dres fortid har indhentet ham

Udgivelsen af biopic-filmen om hip-hop-gruppen N.W.A har åbnet døren fra fortiden op for Dr. Dre. Eks-kæresten Michel'le og journalisten Dee Barnes fortæller om rapperens voldelige adfærd over for dem.

Efter filmen "Straight Outta Compton"s premiere og udgivelsen af Dr. Dres eget album "Compton: A Soundtrack" begyndte det at rumstere bag kulisserne. Anklager om fysisk vold imod kvinder blev taget op, og nu er to af kvinderne stået frem.

R&B sangeren Michel'le har tidligere været forlovet med Dr. Dre, og de har i dag et barn sammen. VladTV undrede sig over udeladelsen af hende i filmen, og sangeren respons til dette var: "Hvorfor skulle Dre tage mig med i filmen? Hvis de starter fra, hvor de gør, så var jeg bare en stille kæreste, der blev slået og fik besked på at sætte sig og tie stille."

En af de mere kendte episoder fra rapperen og producerens voldsperiode var, da han slog journalisten Dee Barnes til en album-udgivelsesfest. Hun mener selv, at episode ikke skulle portrætteres i filmen, men den kunne i det mindste lige nævnes på tidslinjen, der er en del af filmen.

Mod anklagerne og episoderne forsvarer Dr. Dre sig således til Pitchfork: "Jeg har gjort nogle fucking forfærdelige fejl i mit liv. Jeg var ung, fucking dum. Jeg vil sige, at alle anklagerne ikke er sande – nogle af dem er. De er nogle af de ting, som jeg ville tage tilbage. Det var virkelig fucked op. Men jeg har betalt for de fejl, og jeg vil på ingen måde nogensinde lave den samme fejl som dem igen."

Filmens handler om N.W.As opståen og deres musikalske rejse, der startede in the hood i LAs gader i slut-80'erne. Gruppen bestod af Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, DJ Yella og MC Ren. Dee Barnes har beskrevet dem som en af de farligste hiphop-grupper, der har eksisteret, til Pitchfork.

Gangster-rap, som er genren, N.W.A var foregangsmænd inden for, handler om hårdhed, respekt og ikke mindst autenticitet. Filmen viser nogle af de sider, men undlader tilsyneladende andre af de ellers kendte, hårde realiteter, som i hvert fald et af medlemmerne selv er forbundet med.

Mon der står flere kvinder frem i den kommende tid?

Læs om filmen "Straight Outta Comptom" her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA