x

Morrisseys første roman er lige om hjørnet

Morrisseys første roman er lige om hjørnet

Morrisseys første roman får titlen "List of the Lost" og udkommer i slutningen af september på forlaget Penguin, oplyser hans sædvanligvis pålidelige fansite True to You. Bogen vil i første omgang udkomme i Storbritannien, Ireland, Australien, Indien, New Zealand og Sydafrika. Hvad bogen handler om, fremgår dog ikke.

Morrisseys første bog var hans selvbiografi "Autobiography", som udkom i oktober 2013 og ifølge Morrissey selv har solgt bedre end nogle af hans plader. Dette fortalte han netop til fansitet True to You i januar 2014.

Morrissey indledte karrieren som sanger og tekstforfatter i det stilskabende band The Smiths, som udgav fire studiealbum, talrige singler og tre opsamlinger i perioden 1984-1987. I 1988 udgav han sit første soloalbum, "Viva Hate" og har i alt udsendt 11 studiealbum, senest "World Peace is None of Your Business" fra 2014.

I sidste uge medvirkede Morrissey i det amerikanske talkshow Larry King Now, hvor han dog ikke omtalte sin roman, men blandt andet kom med et skarpt angreb på musikindustrien. Han sagde blandt andet: "Musikbranchen bekymrer sig ikke rigtigt om folk, der synger eller spiller musik. For musik lader til at være døende, og folk har fundet andre ting at bruge deres tid på, og de store selskaber vil bare tjene så meget som muligt så hurtigt som muligt på musik. Derfor ser de de forfærdelige talentshows, de små børn, de skriver kontrakt med dem, og de laver hurtige penge." Se et uddrag af interviewet nedenfor.

GAFFAs anmelder Espen Strunk var godt tilfreds med Morrisseys selvbiografi, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Bogen er skarpt skrevet, væsentligt mindre krukket, end man måske kunne have frygtet og med klare litterære kvaliteter i sine detaljerede beskrivelser af ikke mindst opvæksten i et trøstesløst Manchester i tresserne og halvfjerdserne." Læs hele anmeldelsen her.

Med sin debut som romanforfatter træder Morrissey ind i en klub af kombinerede sangere og romanforfattere, der tæller blandt andre Nick Cave, Josh Ritter, Richmond Fontaine-sangeren Willy Vlautin, den tidligere Sleeper-forsanger Louise Wener (der dog nu har lagt musikken helt på hylden til fordel for litteraturen) og danske kunstnere som Martin Hall, Peter H. Olesen (De Efterladte, eks-Olesen-Olesen) og Majbritte Ulrikkeholm. Og hvis vi medregner dj's også danske Maria Gerhardt alias dj Djuna Barnes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA