x

Meningsmåling: Tinderbox-gæsterne vil gerne komme igen

Meningsmåling: Tinderbox-gæsterne vil gerne komme igen

Analysefirmaet Epinion har lavet en undersøgelse blandt 4500 af Tinderbox' festivalgængere, hvor 86 procent af dem forventer at købe billet til festivalen igen i 2016.

Undersøgelsen er endnu ikke offentliggjort, men Fyens Stiftstidende er blevet indviet i nogle af resultaterne. Der blev blandt andet undersøgt, hvor tilfredse festivalsgængerne var, hvor 97 procent var enten tilfredse eller meget tilfredse med festivalen.

Odense Kommune støtter festivalen med 11,45 millioner hen over de næste ti år, men forventes så også i kontrakten, at festivalen kan samle 50.000 mennesker i 2020, hvilket er noget mere end de 23.000, der kom i år. Men kommunen vil dog ikke presse på og vil hellere lade festivalen udvikle sig i sit eget tempo, siger udviklingschef Ronnie Hansen til Fyens Stifstidende.

– Der er potentiale for at vokse. Foreløbig vil vi afvente et udspil. Vi har ikke grund til at tro andet, end at Tinderbox holder, hvad de lover.

Festivalchef Brian Nielsen kan ikke sige, hvor stort underskuddet vil blive, når Tinderbox om tre måneder aflægger regnskab, siger han til Fyens Stiftstidende.

Den første omtale af festivalen var meget kritisk, blandt fordi Odense kommune havde valgt at give et usædvanligt stort beløb til festivalen, og fordi nogle af festivalens bagmænd havde ejersammenfald med bookingbureauet Skandinavian og adressefællesskab med bookingbureauet Beatbox Booking, som begge også leverede bands til andre danske festivaler. Det fik festivalerne Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe til at tale om konkurrenceforvridning og true med boykot, hvilket fik Tinderbox-medejerne fra Skandinavian til at sælge Skandinavian og fik Beatbox Booking til at flytte fra koncertarrangøren og Tinderbox-medarrangøren Beatbox Concerts (nu Beatbox Entertainment), hvorefter gemytterne faldt nogenlunde til ro.

Tinderbox blev afholdt i sidste weekend af juni med Robbie Williams (billedet) som et af hovednavnene.

Læs her et samlet billede af liveanmeldelserne fra Tinderbox

Læs her hvad publikum mente om festivalen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA