x

Iron Maidens turné får luft under vingerne

Iron Maidens turné får luft under vingerne

Sanger Bruce Dickinson har annonceret på Iron Maidens hjemmeside, at han og besætningen i 2016 går i luften med en omfattende turné, der bringer bandet omkring seks ud af syv kontinenter. Og hvad ville være mere oplagt end at indrette sig i en firemotorers Boeing 747-400-jumbojet ved navn Ed Force One med Bruce Dickinson selv som pilot? Intet. 

"Da muligheden for at leje en 747 til "The Book of Souls"-verdensturnéen kom på tale hos mine venner i Air Atlantic Icelandic, slog vi selvfølgelig til med det samme. Hvem ville ikke det?," skriver Dickinson.

Dickinson er i denne tid i gang med at lære at flyve monstrummet, der er cirka dobbelt så stor som den Boeing 757, bandet benyttede sig af på turnéerne i 2008, '09 og '11. Det betyder også, at der denne gang er plads til at fragte både band, crew og over 12 tons udstyr med sig - tre gange så meget last som tidligere. Dermed undgår bandet også de kompromiser, de var nødt til at gå på de tidligere år, hvilket fans nok husker fra "Flight 666"-dvd'en, fortæller Dickinson.

Turnéen kommer i forbindelse med udgivelsen af bandets 16. studiealbum og første dobbeltalbum, "The Book of Souls", der udkommer den 4. september. De præcise datoer for touren bliver opgivet løbende for de enkelte områder, begyndende i løbet af nogle få ugers tid. Europa er sidste stop på turnéen, hvor bandet lover en "meget omfattende" tur, der begynder i slutningen af maj og løber ind til start-august. 

Som Dickinson pointerer, er der mange fordele ved det store privatfly, der gør turen mere bekvem, praktisk og smidig for bandet end tidligere. Det eneste, de skal tage sig af, er at indrette flyet efter sit ønske, male lidt og endelig, selvfølgelig, døbe det "Ed Force One". Billeder af flyets design, indretning og kapacitet kan ses på bandets hjemmeside. 

Bandet må have det nogenlunde sådan her lige nu: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA