x

Engelsk band debuterer på dansk pladeselskab

Engelsk band debuterer på dansk pladeselskab

Det plejer at være danske bands, der jubler, når de bliver signet på et udenlandsk pladeselskab. Men nu forsøger Copenhagen Records at gå en nærmest naturstridig vej for den danske branche, ved at signe det ubeskrevne engelske band, Iko (udtales “eye-kåw”). Talentspejder Le Gammeltoft faldt over bandet på MySpace:

– Det var forsangeren fra bandet, der skrev til mig, fordi han kunne se, hvilke bands jeg godt kunne lide. Så lyttede jeg på det og tænkte: "Hold kæft, en exceptionel stemme han har". Derefter spillede jeg det for resten af holdet, og så tog vi en tur til London til en showcase, og efterfølgende signede vi dem.

Bandet beskriver sig selv som post-apokalyptisk lejrbåls-rock, men hvad der virkelig springer i ørerne, når man lytter til de afdæmpede sange, er netop forsanger Kieran Scraggs smukke vokal, hvis frekvensområde i hvert fald bliver en værdig udfordring til Jonas Bjerre fra Mew. Flere og flere danske bands prøver også at få fodfæste i udlandet først, og meget tyder på, at nationale bånd må vige for, hvor markedet er.

– Alle tænker mere åbent, for det er blevet så meget lettere at opdage musik gennem MySpace og over nettet generelt, og jeg tror, der er flere selskaber, der er friske på at tænke nyt og tage noget anderledes ind.

23. april udsendte Iko første prøve på deres kunnen, med ep'en "Lovestruck", og til efteråret er kvintetten fra den engelske by Exeter klar med deres debutalbum. Men hvad siger publikum mon til, at et nyt engelsk band starter ud med Danmark som musikalsk hjemland?

– De spillede til Klub Mini Vega i april (singer-songwriter-klub, red.), og dér kunne jeg mærke, at folk synes, det er ret fedt, at der kommer et nyt engelsk band, som gerne vil arbejde hårdt. Så det kan godt være, at det ville være nemmere at sælge, hvis det var et band, der sang på dansk, men så må vi jo arbejde dét hårdere. Og så er det jo en god historie, slutter Le Gammeltoft.

Det sidste kan vi kun være enige med hende i. Iko kan opleves live tre gange i maj som support for Grand Avenue.

Vi fangede Kieran Scraggs til en kommentar om, hvad der er i vente:

– Jeg har altid ønsket at skrive sange, der kommer fra hjertet. Jeg voksede op med at lytte til Jeff Buckley, Radiohead og Neil Young. Det er folk, der synger fra et sted, som du kan sige er så dybfølt, at det nærmest er "sjælefølt". Sådan ønskede jeg, Iko skulle være.

Iko glæder sig ifølge Scraggs til at stifte nærmere bekendtskab med de danske musikfans:

– Dem, vi har mødt indtil videre, har været meget entusiastiske. Det virker som om, der er en stor nedarvet interesse for dybfølt musik i Danmark. Så det gør forventningerne til fremtiden store.

På Ikos MySpace-profil kan man lytte til den aktuelle ep og læse muntre britiske indlæg om bandets oplevelser i Danmark.

Ikos MySpace-profil


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA