x

Lyt: Punkikonet Siouxsie Sioux udgiver sang til Mads Mikkelsen-serie

Lyt: Punkikonet Siouxsie Sioux udgiver sang til Mads Mikkelsen-serie

De sidste par år er Mads Mikkelsen blevet et kendt ansigt i USA, når han har spillet doktoren og kannibalen Hannibal Lecter i serien af samme navn. Showet rullede dog over skærmene for sidste gang forleden, men producenterne havde gjort noget af et scoop i forhold til hvem, der har leveret nummeret til seriens afslutning. Siouxsie Sioux er nemlig krøbet ud af sit skjul og har i samarbejde med "Hannibal"-komponisten Brian Reitzell skabt sangen "Love Crime", der også markerer Sioux' første udgivelse siden 2007.

Om det usædvanlige samarbejde udtaler "Hannibal"-producer og mangeårig Siouxsie Sioux-fan Bryan Fuller: "Hun havde ikke haft en single i otte år, og hun sagde, at hun ikke havde været inspireret til at skrive i lang tid, men at "Hannibal" havde givet hende den inspiration, og hun ville skrive en ny sang. Det var en utrolig ære." Ud af samarbejdet er altså kommet "Love Crime", som Fuller beskriver som et "fantastisk Bond-tema" og "perfekt" til det afsluttende afsnit.

Fans af Sioux kan også sende yderligere varme tanker til Brian Reitzell, der i et interview med amerikanske Entertainment Weekly kan fortælle, at de to har udvidet samarbejdet til at inkludere flere samskrevne numre, om end Reitzell endnu ikke kan fortælle noget mere konkret omkring en udgivelse af musikken.

Siouxsie Sioux har været en del af den internationale musikscene siden 1976, hvor hun var medstifter af det ikoniske band Siouxsie & the Banshees, der først var en del af den britiske punkbølge, inden de bevægede sig ind i et mere post-punket univers, ligesom de blev en stor inspirationskilde i slut-halvfjerdsernes bølge af gotisk rock. Bandet stoppede tilbage i 1996, mens Sioux i 2007 udgav albummet "Mantaray", som du kan læse anmeldelsen af her.

Lyt til det storladne Siouxsie Sioux-nummer "Love Crime" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA