x

Lemmy stopper koncert igen – er det enden for Motörhead?

Lemmy stopper koncert igen – er det enden for Motörhead?

Det legendariske rockband Motörhead spillede i går bare tre sange i Austin, Texas, før forsangeren Lemmy Kilmister afbrød koncerten med ordene: "Jeg kan ikke", skriver GlideMagazine.com.

Fjerde sang, "Metropolis", var netop blevet annonceret af Lemmy, inden han forpustet forlod scenen med følge af guitaristen Phil Campbell og trommeslageren Mikkey Dee. Inden lyset tændte og et skuffet publikum tog hjem, kom Lemmy tilbage til sine tilhørere og sagde: "I er et af de bedste publikummer i Amerika, og jeg vil elske at spille for jer, men jeg kan ikke… Jeg håber, I vil tage imod min undskyldning. Næste gang, okay?".

I sidste uge skete noget lignende, da gruppen spillede i Salt Lake City, Utah, hvor koncerten måtte stoppes efter fire sange, da forsangeren dårligt kunne trække vejret, ifølge bandet grundet koncertstedets placering højt over havets overflade. En koncert i Denver, Colorado blev aflyst dagen før rocktrioen overhovedet skulle på scenen, igen med henvisning til koncertstedets høje beliggenhed.

Den nu 69-årige frontfigur og rocklegende Lemmy Kilmister fik i 2013 en svulst, der siden har ligget til grund for aflyste turneer og flere hospitalsture.

Som kommentar til sin sygdom siger Lemmy selv til Kerrang!: "Døden er uundgåelig, er den ikke? Det bliver man mere bevidst om i min alder. Jeg bekymrer mig ikke om den. Når jeg smutter, vil jeg gøre det, mens jeg gør, hvad jeg gør bedst. Hvis jeg døde i morgen, ville jeg ikke klage. Det har været godt". 

Motörhead spiller efter planen i Scandinavian Congress Center i Aarhus 30. november.

Vi har talt med den mangeårige musikjournalist og Motörhead-ekspert Steffen Jungersen, kendt fra BT og Steffenjungersen.dk, som udtaler sig således om emnet: – De sidste aflysninger er af bandet blevet aflyst på grund af højt beliggende spillesteder, hvilket dog ikke var tilfældet i Austin. Det er svært at bevare troen på rockgruppen. Lemmy har haft et hårdt liv med hjerteoperationer og andet, og nu betaler han regningen. Han har givet os alt og skylder ikke noget.

Om den kommende koncert i Aarhus siger Steffen Jungersen: – Jeg håber selvfølgelig,, at de spiller i Danmark. Men hvis de kommer udbrændte og blot spiller af forpligtelse, så jeg hellere, at de ikke kommer. Om den kommende turne bliver gennemført er meget usikkert.

Jeppe Nissen, booker hos den danske koncertarrangør Live Nation, er anderledes optimistisk: – Vi håber og forventer, at koncerten bliver gennemført. De aflyste også koncerter i 2013 på grund af Lemmys helbred, men vendte tilbage og spillede velmodtagne koncerter i 2014, så de er før kommet tilbage, og vi vil da ønske Lemmy rigtig god bedring.

Se episoden fra Austin i en fan-video fra koncerten her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA