x

Taylor Swifts instruktør svarer igen

Taylor Swifts instruktør svarer igen

For få dage siden udgav Taylor Swift sin video til singlen "Wildest Dreams" fra det nye album "1989". I går kunne vi fortælle, at videoen allerede havde modtaget kritik for at være kolonialistisk. Videoen, som var instrueret af Joseph Kahn, var filmet i Botswana og Sydafrika og følger Swift og hendes medspiller, Scott Eastwood, som får en hed romance blandt giraffer og løver på et filmset. Der er til gengæld ingen afrikanere med i videoen.

Som forsvar mod kritikken siger Joseph Kahn nu: "Videoen var ikke om kolonialisme, men om en kærlighedshistorie på et filmset i Africa i 1950". Samtidig sammenligner han videoen med filmene "Out of Africa" og "The English Patient" – film, som også skeptikere har refereret til.

Om hele filmen siger Kahn til Entertainment Weekly: "Konceptet med videoen var, at hovedrollerne var langt væk fra deres normale liv. Den handler om en kærlighedshistorie fra 1950, ikke kolonialisme. Der var sorte med i optagelserne, men jeg cuttede mest ned til optagelser med fokus på Taylor og Scott. Videoen er baseret på klassisk Hollywood-romance lige som Elizabeth Taylor og Richard Buron, som man ser det i "The African Queen", "Out of Africa" og "The English Patient" for at nævne nogle få i samme stil." 

Han fortsætter: "Man skal ikke kun se på settet, men hvem der arbejder bag. Jeg er asiatisk-amerikansk, produceren Jil Hardin er en afro-amerikansk kvinde og redaktøren Chancler Haynes er en afro-amerikansk mand. Denne video er filmet i fortiden af et hold i nutiden og vi er stolte af vores arbejde." 

Til sidst siger Kahn: "Der er ikke en politisk dagsorden gemt bag videoen. Vores eneste formål var at fortælle en tragisk kærlighedshistorie. Lad os ikke glemme, at Taylor har valgt at donere alt overskud fra denne video til organisationen African Parks Foundation, som støtter de truede dyrearter og hjælper lokalbefolkningen i Afrika".

Hvis du skulle have glemt, hvordan den allerede meget omtalte video forløber, eller endnu ikke har set den, kan du se den her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA