x

De Eneste To udsender stribe af kærlighedssange – hør den første

De Eneste To udsender stribe af kærlighedssange – hør den første

Duoen Simon Kvamm og Peter Sommer alias De Eneste To svæver på en lyserød sky i disse dage. Det har affødt fire sange, der er en hyldest til livet, lysten og kærligheden - en lidt anden stemning end den, der normalt hersker i herrernes musik.

Sangene bliver udgivet en for en hver fredag i september – det vil sige startende i dag med sangen "Guld & Ton & Liter", som du kan høre herunder. Når den sidste og fjerde sang udkommer fredag den 25. september, bliver det sammen med en ep, der samler alle fire sange. Ep'en får den meget passende The Cure-inspirerede titel "Friday I'm In Love". 

Baggrunden for den usædvanlige temaudgivelse skal findes hos Peter Sommer, der blev gift i maj måned - selvfølgelig med Simon Kvamm ved sin side som forlover. Efter brylluppet gik de (eneste) to i fællesskab i gang med at sætte ord og lyd på alle de romantiske følelser og tanker, der fyldte hos Sommer.

"Det første, vi havde, var Peter, der spillede en rigtig Manchester-bøllehat-basgang… så man fik lyst til bare at give slip og danse - og så skrev vi en sang om at overgive sig," fortæller Simon Kvamm om førstesinglen, "Guld & Ton & Liter". 

De Eneste To kan i øvrigt opleves live i aften klokken 20 i Tivoli Friheden i Aarhus.

Simon og Peter har delt en lille forsmag på de kommende numre, som du kan se herunder: 

VERDENSHUMØR - 11. september

Der er noget ved et pakhus, der langsomt pakker ned,

der er noget ved en fredag - åh, gid den blev ved

Simon og Peter: "De Eneste To elsker fredagsbuzz! Det er Knausgård, der i "Min Kamp" beskriver dét at føle sig forbundet med det hele - som at være i et Verdenshumør."

VILD - 18. september

Du spørger mig om det jeg ik ved at jeg ved

Kysser mig helt rigtigt på det helt forkerte sted

Simon & Peter: "En sang om public service kærlighed - at blive elsket på en måde, man ikke vidste, man gerne ville elskes."

LØBEBANER - 25. september

Nu er det dig der har rekorden på mine tankers løbebaner, 

nu er det dig der sætter farten-  nu det dig, nu det dig

Simon og Peter: "En rigtig tankemylder-sang med smukt svensk violinspil af Susan Johansson" 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA