x

Lyt: 11 essentielle sange i september

Lyt: 11 essentielle sange i september

Vi er i fuld gang med en ny måned, og derfor har vi valgt 11 nye, stærke sange, som du endelig ikke må gå glip af i september måned. Lyt til dem her og på playlister hos Spotify og WiMP nedenfor.

Disclosure feat. Kwabs – Willing & Able

Den britiske duo har på deres tredje single fået selskab af den fremadstormende electrosoul-sanger Kwabs, der i øvrigt har et debutalbum ventende om hjørnet. De fortsætter derfor i slipstrømmen på albummet Settle med fraseringsmættede vokaler i skøn kombination med en tungere housebund. Den tilbagelænede og sparsomme single binder sløjfe om begge medvirkendes udtryk med luft til både vokal og knitrende beats.

EL VY – Return To The Moon (Political Song for Didi Bloome to Sing, with Crescendo)

Matt Berninger fra The National og Menomenas Brent Knopf har slået pjalterne sammen på projektet EL VY, hvis kryptiske navn skal tolkes som flertalsformen af Elvis. Til efteråret udgiver de debutalbummet Return To The Moon, der at dømme efter førstesinglen kommer til at byde på drømmende indierock med legende og humørfyldte melodier.

FKA Twigs – In Time

FKA Twigs udgav sin ep M3LL155X som et lyn fra en klar himmel. Det dystre, eksperimenterende univers får luft under vingerne på nummeret In Time, der veksler mellem hendes karakterismatisk uskyldsrene vokal og skarpere electropassager. Et nummer, der tager lytteren endnu et skridt ind i sangerindens opslugende lydunivers.

Jamie Woon – Sharpness

Det er fire år siden, britiske Jamie Woon udgav debutalbummet Mirrorwritting. Siden har han ikke gjort meget væsen af sig, indtil udgivelsen af førstesinglen fra det kommende album, der bærer arbejdstitlen Making Time. Nummeret har tyngepunkt i den vægtige produktion af synth, samples og grooves, der i kombination med hans luftige falsetvokal udgør et opløftende popnummer.

Deerhunter – Snakeskin

Den forførende flabede single er forløber for orkestrets syvende studiealbum Fading Frontier, der udkommer til oktober. Orkestret har høstet anmelderroser for deres melodiøse lo-fi rock, og førstesinglen er ingen undtagelse med sine fængende guitarriffs, der fortoner sig i instrumentale eksperimenter.

The Dead Weather - I Feel Love (Every Million Miles)

Jack Whites sidegesjæft med Alison Mosshart fra The Kills, Jack Lawrence fra The Raconteurs og Dean Fertita fra Queens of the Stone Age udgiver deres tredje studiealbum Dodge & Burn i næste måned. De fire musikalske sværvægtere har brugt enhver ledig stund på indspilningerne i Nashville, og det er der kommet en energisk, elektrificeret single ud af.

Foals - A Knife In The Ocean

To år efter albummet Holy Fire indleder Foals sensommeren med singlen A Knife In The Ocean fra deres kommende album What Went Down. Nummeret, der er anden single i rækken, bliver indledt noget afdæmpet, men udfolder sig hurtigt til storladne, drømmende lydflader, der egner sig perfekt til sene sommernætter.

Prince - Stare

Det kommende album HITNRUN bliver udgivet eksklusivt på streamingtjenesten Tidal, men den tilbagelænede funk-single Stare er strømmet igennem de virale sprækker og vil formodentlig være at finde på det kommende album. Prince har smidt en forfriskende musikalsk reference til hittet Kiss i midten af nummeret, og hans orkester 3rdEyeGirl har lovet, at albummet vil være spækket med eksperimenterende hits.

Mac Miller - Break The Law

Mac Miller kunne sidste efterår skrive under på en omfattende pladekontrakt med Warner Bros. Records, og med selskabet i ryggen udgiver han næste måned sit tredje studiealbum GO:OD AM. I den anledning opfordrer han insisterende sin lyttere til at skaffe penge, give fingeren til systemet og bryde loven. En lovende single, der er mere let og velopdragent produceret end dens anarkistiske budskab.

Deafheaven - Brought To The Water

Efteråret indledes med dette kulsorte og dæmoniske skrald fra Deafheaven, hvis single er forløberen til deres tredje studiealbum New Bermuda. Nummeret indledes med vrede, Slayer-associerende guitarriffs og George Clarkes desperate vokal, men ender i et mere melodiøst register af melankolske guitar- og klaverfraser.

Kwamie Liv feat. Angel Haze - Pleasure This Pain

Nummeret er ikke uventet både døsigt og forførende. Et udtryk, der ikke kan komme som en overraskelse for lyttere, der allerede har stiftet bekendtskab med den dansk-zambiske sangerinde. Den amerikanske rapper Angel Haze trækker singlen i uventede og forfriskende retninger. En lovende skæring fra Livs endnu udøbte kommende udgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA