x

Bono dedikerer koncert til flygtningekrisen

Bono dedikerer koncert til flygtningekrisen

U2 og især Bono har en lang historik af engagement i politiske og velgørende affærer, hvad end det er gennem deres musik eller på anden vis. Denne weekend stod den igangværende flygningekrise i Europa højt på dagsordenen under en U2-koncert i Italien. Bono delte ud af sine bekymringer omkring krisen, men måtte også indrømme, at han ikke har svaret på, hvordan problemet skal løses. 

"Vi ved ikke, hvad løsningen på flygtningekrisen i Europa og Afrika er. Men vi ved, at hvis vi ikke finder ud af det, så vil Europa, som er en smuk idé, ikke kunne eksistere længere. Så vi er nødt til at finde ud af det, hvad end det er," sagde han ifølge NME.

Da bandet nåede til at spille hittet "Pride (In The Name Of Love)", der oprindeligt er en hyldestsang til Martin Luther King, ændrede Bono teksten til "One boy washed up on an empty beach" i reference til den druknede treårige dreng Aylan Kurdi, hvis billede har floreret i verdens medier den seneste uge som symbol på krisen. 

Mellem sangene fortsatte Bono: 

"Det er utroligt. Man ser nyhederne, og almindelige mennesker, os alle sammen, lader til at rumme så stor ondskab og så stor kærlighed. Jeg kender ikke svaret på flygtningekrisen i Europa og Afrika, men jeg ved, at vi er nødt til at arbejde sammen for at finde en løsning. Som Nelson Mandela sagde: Det virker altid umuligt, indtil det lykkes. Hvad vil I have? Et Europa med sit hjerte og sine grænser lukket for barmhjertighed? Eller et Europa med et åbent hjerte?"

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA