x

Rufus Wainwright til Danmark

Rufus Wainwright til Danmark

Den 42-årige canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright er en hyppigt gæst i Danmark, og nu kommer han tilbage for at give solokoncert i DR Koncertsalen i København mandag den 30. november.

Rufus begyndte at spille som klaver som seksårig og optrådte, da han var blot 13 år gammel i bandet McGarrigle Sisters and Family sammen med sin mor, nu afdøde Kate McGarrigle, søster Martha og tante Anna McGarrigle. Også hans far, Loudon Wainwright, er en anerkendt sanger og sangskriver.

Wainwright albumdebuterede i 1998 og har til udgivet syv studiealbum, senest "Out of the Game" fra 2012, tre dvd'er og tre livealbum. Hans livealbum "Rufus does Judy" indspillet i Carnegie Hall i 2006 med Judy Garland-fortolkninger, blev nomineret til en Grammy. Musikalsk har Wainwright blandt andre arbejdet sammen med kunstnere som Elton John, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Burt Bacharach, Robbie Williams og produceren Mark Ronson.

Rufus Wainright udgav i foråret 2014 et greatest hits-album med titlen "Vibrate", og det vil være sange fra hele hans karriere, vi kommer til at høre i Koncerthusets smukke og akustisk roste rammer. 

Wainwright gav senest dansk koncert i Musikhuset Aarhus i marts 2014, hvor det blev til fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Denne gang var han solo, og det gav et meget mere afdæmpet udtryk med fuld fokus på stemmen, sangene, flygelet og den akustiske guitar, som var de to instrumenter, Wainwright benyttede sig af." Læs hele anmeldelsen her.

Tidligere har Wainwright dog fået både fem og seks stjerner af GAFFA for sine danske koncerter.

Billetsalget starter fredag 11. september kl. 10.00 via GAFFA Live

Varm op med "Going to a Town" fra 2007:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA