x

P6 Beat elsker Joy Division og New Order

P6 Beat elsker Joy Division og New Order

Der findes utallige myter og historier omkring bandsene Joy Division og New Order. Begge er legendariske hver for sig, men det er umuligt at nævne den ene uden den anden. Dette tager P6 Beat konsekvensen af, når de som led i deres "P6 Beat Elsker"-serie på lørdag den 19. september dedikerer seks timer fra 10-16 til de to bands fra Manchester.

Den 25. september udgiver New Order deres tiende studiealbum "Music Complete", og det er blandt andet derfor, P6 Beat ser anledning til, at deres 15. "P6 Beat Elsker"-udsendelse bliver med New Order og deres forløber Joy Division som omdrejningspunkt. Som mange vil vide, opstod New Order i kølvandet på Joy Division-forsanger Ian Curtis' selvmord i 1980 – en dramatisk fortælling, der uden tvivl vil være centralt i flere samtaler i lørdagens udsendelse.

Medvært bliver sanger og pladeselskabsejer Nikolaj Nørlund, der siden teenageårene i Gentofte har været forelsket i begge bands. Sammen med radiovært Anders Bøtter vil de to dele ud af deres kærlighed til mørket i Joy Division, fascinationen af pladeselskabet Factory og glæden ved New Orders elektrorockede successingler og farverige albums.

Som altid vil udsendelsen afsluttes med Lytternes Top 10, hvor alle lyttere kan give sit besyv med hvilke Joy Division- og New Order-numre, de har som favoritter. Derudover vil Anders Bøtter og Nikolaj Nørlund gennemgå et af disse fire albums: "Unknown Pleasures" (1979), "Closer" (1980), "Power, Corruption and Lies" (1983) eller "Get Ready" (2001) – dette kan der stemmes om på P6 Beats Facebook-side.

Lyt til den smukke albumåbner "Disorder" fra Joy Divisions første album "Unknown Pleasures" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA