x

Han bliver stor i 2016: Kærlighed til klassisk og pop mødes hos C Duncan

Han bliver stor i 2016: Kærlighed til klassisk og pop mødes hos C Duncan

Den 20. oktober åbner Vega dørene for ny koncertaften, Vegas New Crush. En aften tilegnet otte internationale navne, som ifølge Vega kommer til at præge radioerne, bloggere og koncertplakaterne i og uden for Danmark: Groves, Tenterhook, C Duncan, Beaty Heart, The Prettiots, JONES, Fraser A. Gorman og Is Tropical.

Vega har i samarbejde med koncertarrangøren Beatbox Entertainment skabt denne aften, hvor spirende navne får lov at vise sig frem. Vegas New Crush er en international pendant til Vegas Udvalgte, som tidligere har præsenteret navne som MØ, Sekuoia, Karl Williams og Rangleklods. Aftenen kommer derfor til at præsentere nye navne, som du bør holde øje med fremover.

Vegas booker Lene Vive Kristoffersen uddyber New Crush-konceptet:

"Vega har en høj stjerne i de internationale musikkredse, hvilket vi er utroligt stolte af. Over halvdelen af vores program er præget af udenlandske kunstnere. Lige så interessant det er for os som spillested at præsentere de nye acts fra udlandet, lige så betydningsfuldt er det for mange internationale kunstnere at ramme Vega på deres første tour. For at skabe mere opmærksomhed omkring de nye stjerner-på-vej har vi i samarbejde med Beatbox Entertainment skabt koncertrækken Vegas New Crush, hvor vi præsenterer en lille række, helt særligt udvalgte, nye og skarpe internationale kunstnere. Det giver dig som musikentusiast mulighed for at opleve dine nye ynglingskunstnere allerede første gang, de er på tour."

Køb billetter via GAFFA Plus

GAFFA præsenterer i den kommende tid de otte navne og fortsætter med den skotske sanger og sangskriver C. Duncan:

C Duncan

Hvilken slags musikalsk projekt er C Duncan?

– Jeg startede med at skrive og indspille som C Duncan, efter jeg færddiggjorde en uddannelse i klassisk komposition i 2011. Jeg havde skrevet popsange, siden jeg var teenager. C Duncan er et soloprojekt og er en kombination af min kærlighed til klassisk og populærmusik. Det er også en udforskning af hjemmeindspilning.

Hvis du skulle vælge én sang, der ville give et godt indtryk af din lyd, hvilken sang ville du så vælge, og hvad er historien bag denne sang?

– Jeg vil sige, at "For" er et godt eksempel på, hvordan min musik er. Den er let, frisk og fuld af melodier og vokalharmonier. "For" handler om havet og om at efterlade sin ulykke og bekymringer, som er temaer, der ofte kommer op i min musik.

Hvilket kendt album eller kunstner har været en inspiration for din musik? 

– Cocteau Twins har altid været en stor inspiration for mig. Specielt albummet "Heaven or Las Vegas". Jeg elsker den måde, Liz Fraser bruger sin stemme som et instrument på. Deres musik er fuld af himmelske melodier og kryptiske tekster sat i et smukt drømmepoplandskab.

Hvad er dine planer for 2015?

– Resten af 2015 skal jeg på turné i Storbritannien og i Europa. Jeg er også begyndt at indspille sange til det næste album.

Har du planer om at se nogle af de andre kunstnere, der skal spille til Vegas New Crush sammen med jer? Lineup er indtil videre Tenterhook, Jones, Beaty Heart, The Prettiots, C Duncan og Groves.

– Jeg skal se dem alle sammen. Jeg ser rigtigt meget frem til at se dem alle, især Beaty Heart.

 
Se musikvideoen til "Say": Billede indsat i tekst 3


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA