x

Se ny dokumentar om rapperen Cas' comeback

Se ny dokumentar om rapperen Cas' comeback

En ny dokumentarfilm følger Vesterbro-rapperen Cas og hans comeback til musikbranchen efter flere års fravær. Filmen følger tilblivelsen af hans nye projekt, "G.A.M.C.", som udkommer efter en periode med modgang og tragedier i privatlivet.

Dokumentaren er lavet uden budget i samarbejde med to helt unge filmtalenter, der stadig går i gymnasiet. De har lavet et personligt og vedkommende portræt, der blandt andet berører Cas' opvækst med en alkoholisk far, hans kamp for succes i musikbranchen samt hans kunstneriske og personlige udvikling efter selv at være blevet far.

Cas havde en turbulent opvækst på Vesterbro, og hans tekster tager ofte udgangspunkt i gadens realiteter samt hans egne personlige dæmoner. I dokumentaren uddybes disse temaer.

Noget, der har fyldt meget i Cas' liv er forholdet til hans alkoholiske far, som desværre gik bort i 2012. Kort tid efter oplevede han også tabet af sin bror, hvilket aftvang en længere pause fra musikken i et forsøg på at få styr på prioriteterne i tilværelsen. Med "G.A.M.C" vil Cas genetablere sig i det danske hiphop-landskab. Projektet er en gratis udgivelse i form af et mixtape.

Forkortelsen "G.A.M.C." er en henvisning til Alexandre Dumas' roman "Greven af Monte Cristo", som Cas er inspireret af. Romanen handler om en ung mand, der bliver forrådt og tvinges i eksil, men som siden vender tilbage og systematisk hævner sig på sine fjender. "G.A.M.C."-projektet består af i alt tre udgivelser, hver med deres tema. Første del hedder "Komplottet", anden del "Eksilet" og tredje del "Hævnen". Hver udgivelse ledsages af en dokumentarfilm. Dette vil efterfølgende munde ud i et samlet værk, der beskriver processen omkring "G.A.M.C."

Den første dokumentar hedder "Greven vol. 1" og kan ses her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA