x

Danish Music Awards klar med værter og optrædende

Danish Music Awards klar med værter og optrædende

Når TV 2 i samarbejde med brancheorganisationerne IFPI og Koda sender direkte fra Danmarks ældste musikpris, Danish Music Awards i Forum i København lørdag den 7. november, er det et helt nyt makkerpar, der byder velkommen. Den 23-årige popstjerne Christopher og den erfarne tv-vært Anders Breinholt skal sammen føre seere, publikum og de optrædende kunstnere som blandt andre Lukas Graham, Cisilia, Marie Key, L.O.C. og mange flere igennem denne festaften, hvor dansk musik skal fejres.

Om valget af værter fortæller underholdningsredaktør for TV 2, Gitte Madsen:

– På TV 2 hylder vi musikken i DMA, Voice Junior og Toppen af Poppen, og vi har på tværs af musikken tradition for overraskende konstellationer, fordi det ofte er her, vi finder de uforudsigelige og helt særlige øjeblikke. Det har vi ladet os inspirere af i valget af årets værtspar. Og vi er ellevilde over, at så store stjerner som Christopher og Anders Breinholt står sammen ved roret til DMA 2015. Det bliver et helt særligt show med de to som kaptajner og med masser af den musik, Danmark har elsket allermest det sidste år, siger Gitte Madsen.

Anders Breinholt er vært ved Danish Music Awards for femte gang, mens Christopher har optrådt på DMA-scenen de seneste to år og i 2014 modtog en award for både Årets Danske Popudgivelse og Publikumsprisen. De to herrer tidligere lavet tv sammen. Christopher gæstede nemlig TV 2-programmet Breinholt & Venner i september sidste år, og Anders Breinholt er også glad for valget af Christopher som medvært:

- Christopher er en meget, meget dejlig mand, som besidder mange kvaliteter ud over musikken. Jeg har det rigtig godt i hans selskab, og derfor glæder det mig virkelig meget, at vi begge er værter på DMA i år. Jeg ser frem til, at vi skal lave et godt tv-program for seerne - og ikke mindst til stemningen i Forum, som altid er helt i top ved Danish Music Awards, siger Anders Breinholt.

Også Christopher glæder sig til at stå på scenen i Forum:

- Jeg har haft nogle fantastiske oplevelser ved 'DMA'. Det er alle musikeres juleaften, hvor vi fejrer hinanden og al den fede musik, der er udkommet i løbet af året. Det er en kæmpe ære at få lov til at være medvært på showet og en stor udfordring, som jeg glæder mig til at gå i gang med. At det er den gode Breinholt, jeg skal lave det med, er bare prikken over i'et, siger Christopher.

Årets nominerede offentliggøres inden længe.

Sidste års store vinder var MØ, som modtog fire priser, nærmere betegnet i kategorierne Årets Danske Udgivelse ("No Mythologies to Follow"), Årets Danske Solist, Årets Nye Danske Navn og Årets Danske Musikvideo ("Walk this Way").

Det blev også til to priser hver til popcharmetrolden Christopher og syrerockerne Spids Nøgenhat, der modtog henholdsvis priserne Årets Danske Popudgivelse ("Told You So") og Årets Publikumspris samt Årets Danske Live-Navn og Årets Danske Rockudgivelse ("Kommer Med Fred").

Billetsalget er i gang på Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA