x

Fans kræver Keshas frihed

Fans kræver Keshas frihed

Tidligere på året kom det frem, at Kesha har sagsøgt sin producer Dr. Luke for at have begået seksuelle overgreb imod hende, hvorfor hun ønskede at få ophævet deres nuværende kontrakt. Det er imidlertid ikke gået som ønsket, og nu har fans på Twitter samlet sig om at lægge pres på sagen ved at tweete om sagen under hashtagget "#freedomforkesha".

Mange har nok undret sig over, hvor sangerinden har været de sidste tre-fire år. Det noget forenklede svar lyder: Kesha er fanget i en kontraktfælde, som har udviklet sig til det rene mareridt. 

Sagen bunder i, at Kesha Rose Sebert ved sit gennembrud skrev en bindende kontrakt med produceren Dr. Luke, hvilket indebar, at de sammen skulle producere mindst otte plader sammen. Nu er hun med andre ord fanget i en kontraktfælde, der tvinger hende til at fortsætte samarbejdet med sin angivelige voldtægtsmand. 

I januar 2014 lod Kesha sig indlægge på en afvænningsklinik for spiseforstyrrelser. I oktober måned lagde hun så endelig sag an mod produceren, der angiveligt havde udsat hende for "seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmæssigt overgreb" på hende i næsten et årti, siden hun underskrev kontrakt i en alder af 18 år. Kesha er i dag 28. 

Sangerinden berettede blandt andet, at Luke angiveligt flere gange skulle have bedøvet hende med stoffer og tvunget hende til at tage stoffer, for derefter at voldtage hende. Dr Luke har afvist alle anklager som løgn.

Hidtil har man forklaret Keshas fravær fra rampelyset med skriveblokade og "turbulens". 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA