x

Så lidt tjente sangskriveren bag All About That Bass

Så lidt tjente sangskriveren bag All About That Bass

Sangskriveren bag Meghan Trainors store hit "All About That Bass", Kevin Kadish, påstår kun at have modtaget 5.679 amerikanske dollars, svarende til cirka 40.000 danske kroner, i royalty for streams af sangen, til trods for at den er blevet streamet mere end 178 millioner gange.

Kadish skrev i 2014 singlen i fællesskab med Trainor. Sangen var den første nogensinde til at komme på UK Singles Chart-listen udelukkende baseret på antal streams. Derudover lå den nummer ét på listen i hele fire uger.

Til et møde huset af US House Judiciary Committee afholdt på et universitet i Tennessee beskriver Kadish udfordringerne ved at være sangskriver midt i vores digitale tidsalder:

"Jeg har aldrig hørt en sangskriver brokke sig mere over radio-royalties end over streaming-royalities. Det er et problem for os, når en million streams er lig med $90 (600dkk)" siger Kadish ifølge The Tennessean.

Han fortsætter: "En sang som "All About That Bass", som jeg skrev, som har over 178 millioner streams. Jeg mener, $5.679? Det er alt, jeg får".

"Det er en af de største sange, en sangskriver kan have i sin karriere, og den lå nummer et i 78 lande. Men du tjener kun $5.600 (40.000dkk) Hvordan skal du så forsørge din familie?".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA