x

Krautrock-legender indtager Jazzhouse

Krautrock-legender indtager Jazzhouse

artFREQ. og Jazzhouse fejrer den 5. november den progressive tyske Krautrock med nogle af genrens legender. Kunstnere, der allerede i starten af 1970'erne var nøglefigurer i lyden af efterkrigstidens moderne Tyskland. De var også massive inspirationer for resten af Europa og verdens elektro-musikalske historie. Det sker, når Michael Rother (kendt fra Neu!, Harmonia og Kraftwerk) og Hans-Joachim Roedelius (kendt fra Cluster, Harmonia & Eno) indtager Jazzhouse til en hyldestaften.

Da Michael Rother (billedet) forlod Kraftwerk i 1971 og dannede NEU!, skrev han musikhistorie for anden gang, og i 1973 dannede han sideløbende bandet Harmonia med Dieter Moebius og Hans-Joachim Roedelius. Senere tiltrådte Brian Eno, og de indspillede flere historiske albums. Michael Rothers sound og musik har fungeret som inspiration for et utal af betydende kunstnere, heriblandt David Bowie.

Aftenen starter med en solokoncert med Hans-Joachim Roedelius, som denne aften præsenterer ambient-båret solomateriale, hvorefter Michael Rother præsenterer sin banebrydende musik fra et NEU! i konstant udvikling samt musik af Harmonia og udvalgt solomateriale.

Denne originale Krautrock-dobbeltkoncert markerer åbningen af "artFREQ. takes over Jazzhouse". Der venter publikum et ambitiøst internationalt program, der spænder over fire koncentrerede og kunstmusikalske dage (5-8 november). De resterende koncerter offentliggøres i den nærmeste fremtid.

Billetter til Krautrock-dobbeltkoncerten på Jazzhouse kan købes på Billetlugen.

Lyt til Neu!-sangen "Isi" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA