x

De 10 farligste kunstnere at søge på

De 10 farligste kunstnere at søge på

Det er ikke unormalt, når internettet benyttes, at man i ny og næ får en advarsel fra sit antivirusprogram, at hjemmesiden, man er på vej til at besøge, ikke nødvendigvis har helt rent indhold at byde på. Nu har firmaet Intel Security, som er kendt for at stå bag antivirusprogrammet McAfee, lavet en liste over de kendissøgninger, der indebærer størst risiko for anvenderen. Det vil sige, hvilke søgninger der har størst sandsynlighed for at sende dig til en side indeholdende virus.

Og toppen af listen domineres af musikere, der indtager hele syv ud af de øverste 10 pladser. Således har den hollandske trance-dj Armin van Buuren fundet vej til førstepladsen, da en søgning på ham indebærer en risiko på 17,92 procent for, at siden, man klikker på, har tvivlsomme intentioner. Altså indeholder næsten hver femte søgefremkomst om Armin van Buuren en side med ondsindet indhold.

Lige efter van Buuren følger prominente stjerner som Usher, Britney Spears, Jay-Z og Katy Perry. Ifølge online-sikkerhedsekspert hos Intel Security, Stacey Conner, er man ikke overraskende særligt i fare, hvis man forsøger at downloade musikken gratis. "Kendte navne kombineret med termer som "gratis mp4", "HD downloads" eller "torrent" er nogle af de mest søgte ord på nettet," fortæller Conner og fortsætter, "Når kunder søger efter musik, der ikke er tilgængelig på lovlig vis, kommer både deres digitale liv og enheder i fare."

Her er top 10-listen over de kendisser, hvor du bør tænke dig om en ekstra gang, inden du klikker:

1. Armin van Buuren (17.92%)
2. Luke Bryan (17.64)% 
3. Usher (16.67%) 
4. Britney Spears (16.39%) 
5. Jay Z (15.83%) 
6. Katy Perry (14.86%) 
7. Amy Schumer (14.72%) 
8. Betty White (14.03%) 
9. Lorde (13.61%) 
10. Nina Dobrev (13.19%)

Længere nede på listen findes også navne som Kanye West, Justin Bieber og Rihanna.

Lyt til Armin van Buurens "Another You" hér - garanteret fri for virus: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA