Nyhed

Store navne til Årets Gudman-hyldestkoncert

Både Marie Key, Kasper Eistrup og Povl Dissing er blandt de optrædende, når Gustaf Ljunggren hædres

Tidligere på året blev det offentliggjort, at multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren, kendt for sit samarbejde med C.V. Jørgensen, Steffen Brandt og et utal af andre danske og internationale musikere, er modtager af "Årets Gudman". Selve hyldesten af Ljunggren finder dog først sted den 22. november i Amager Bio, og nu har foreningen Gudman løftet sløret for, hvilke kunstnere, der kommer og optræder til arrangementet – og der er mange navne i vente.

Et af aftenens største trækplastre må siges at være Marie Key, der indimellem er blevet akkompagneret af aftenens prismodtager, mens også svenske Sofia Karlsson krydser sundet. Derudover optræder både Kashmirs Kasper Eistrup, fremadstormende Kill J, legendariske Povl Dissing, Mads Damsgaard fra Reptile Youth og Anders Matthesen – der er endnu et par overraskelser i vente.

"Gustaf Ljunggren er Årets Gudman. Og det er han, fordi han mere end næsten alle andre er selvskrevet til titlen. Han er en af de mest eftertragtede musikalske magikere i Danmark. Han mestrer lige præcis den evne at give sin stemme og sin sound til alt, han rører ved," siger Kristian Leth, formand for foreningen Gudman om årets prismodtager.


Gustaf Ljunggren har som nævnt samarbejdet med mange musikere, men han har også været kapelmester for Anders Lund Madsens hedengangne "Det Nye Talkshow". Siden 2011 har han været musikalsk tovholder på det stærkt roste "Naked"-koncept på aarhusianske Spot Festival, ligesom han også har været det faste indslag i Aarhus Festuges "Trio"-arrangmenter, der også har fået meget positiv omtale.

Årets Gudman hed tidligere Ken Gudman Prisen og er opkaldt efter afdøde Ken Gudman, der var trommeslager for Young Flowers og Savage Rose samt en lang række andre bands fra dansk rocks spæde barndom. Tidligere har blandt andet Per Christian Frost, Laust Sonne og Cæcilie Trier modtaget prisen, der er en kollegial hyldest til en udvalgt musiker, som har markeret sig på den danske musikscene. Billetter kan erhverves her.

Nyd Gustaf Ljunggren som akkompagnement til Marie Key og en salsadanser her:

ANNONCE