x

Jøden: Jeg sender ikke noget tæskehold til GAFFA

Jøden: Jeg sender ikke noget tæskehold til GAFFA

"Hva' Sker Der Med Pladen?" Dette spørgsmål er Michael Christiansen – alias Jøden – blevet stillet et utal af gange, og nu kan han med sindsro svare: Den er sgu færdig, mayn og den hedder "Monkeyjuice".

På trods af sin forholdsvis sene soloalbumdebut, så er Jøden et særdeles veletableret navn på den hjemlige mc- og hiphop-scene. Den 32-årige rapper har medvirket på et utal af både niche- og mainstream-hiphopplader, han er en ekvilibristisk mikrofonimprovisator, dybt involveret i festivalen Århus Took It og konferencier til freestylerapkonkurrencen MC’s Fight Night. Ancienniteten fejler med andre ord intet.

Alligevel gav GAFFAs hiphop-anmelder Christian Grubert kun to stjerner ud af seks til "Monkeyjuice", hvilket fik Jøden til i P3 at lave en rap, der sviner Grubert til. Her fortæller han om sin reaktion på den dårllge anmeldelse:

– Normalt gider jeg ikke puste mig op over sådan noget. En anmelder er jo én ligesom mig, der udtrykker en personlig holdning. Efter første genlæsning af Christian Gruberts anmeldelse følte jeg dog, at der mere var tale om en bedømmelse af min person end den plade, jeg har lavet. Men han har jo selvfølgelig også en stil og en ytringsfacon, som han skal værne om, og som er en del af hans faglige personlighed, og det kan jeg sådan set godt sætte mig ind i. Jeg stødte tilfældigvis på ham efter et radiointerview og sagde: ”Hvad fanden sker der med den anmeldelse?” Han hævdede, at den bestemt ikke var personlig. For mig handler det sgu mest om at turde se mig i øjnene, give mig hånden og stå ved det, man mener. Jeg sender jo ikke noget tæskehold, forklarer Jøden og understreger, at han intet har at gøre med hjemmesiden christiangrubert.dk, der ironiserer over Gruberts dårlige anmelderhumør.

I forbindelse med et interview på P3 lavede DJ Static og Jøden et track, der satte ord på deres oplevelser af anmeldelsen:
"En med så lavt selvværd, skal ikke anmelde lp’er, / spejl dig i min cd og sig mig, hvad du selv ser. / Det var ikke mig, der drillede dig, da du var lille mayn, så det er klart som kildevand, at jeg ikke ku’ tie stille, mayn."

Men hvorfor bruge tid på den slags, hvis det ikke er noget der går dig på?
– Det er netop, fordi jeg udtrykker mine følelser for denne her anmeldelse, at det ikke går mig på, forklarer Jøden, der i en lang række øvrige medier har fået positive anmeldelser.

– I første omgang var vores track en protest over, at Grubert skrev, at jeg ikke var MC. Der er sgu ikke nogen, der er mere MC end mig! Jeg er legemliggørelsen af MC i Danmark, fastslår Jøden, der understreger, at hele det auditive genmæle er tænkt som en del af en humoristisk dialog. Og på bundlinjen har den dårlige GAFFA-anmeldelse måske i virkeligheden givet mere eksponering end alle de gode, der er tilfaldet den kortklippede rimsmed.

Jødens MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA