x

Antony Hegarty kritiserer Pave Frans

Antony Hegarty kritiserer Pave Frans

Pave Frans møder nu kraftig modvind efter sit besøg i USA. På sit visit skulle paven have haft et møde med Kentuckys kommunale embedsmand, Kim Davis, som er blevet amerikansk frontfigur for dem, som er imod homoseksuelles rettigheder til at blive gift.

Efter Vatikanet ikke har villet be- eller afkræfte mødet, har den engelske sanger Antony Hegarty, bedst kendt fra gruppen Antony and the Johnsons, udtrykt sin frede mod Pave Frans på Facebook.

"Pave Frans har åbenbart haft en skjult dagsorden, som går ud på at nedbryde de homoseksuelles rettigheder i Amerika. Hvor skamfuldt og ynkeligt af ham," starter Antony ud med.

På sit besøg lagde Pave Frans stor vægt på klimaforandringer og hjælp til de fattige, men undgik emner som abort og homoseksuelle ægteskaber, skriver The Guardian. Paven fik dog udtalt, at han ser traditionelle familierelationer som en grundsten for katolicismen.

Antony skriver også: "Først hentyder han, at den 'traditionelle familie' er truet (formodentlig på grund af ægteskab mellem homoseksuelle), og så mødes han med det afsporede væsen Kim Davis… Det glæder mig, at han har fokus på miljøet, men jeg vil foretrække, at de alle bare tog i himlen nu og lod resten af menneskeheden være i fred her på jorden."

"Pave Frans skulle stille 100 homoseksuelle og transkønnede fra hele verden på en række for så at vaske og kysse deres fødder. Han burde undskylde på vegne af Vatikanet for årtiers forfølgelse, tortur og mord på homoseksuelle og transkønnede i Guds navn".

Læs hele kommentaren på Facebook her

Pave Frans udgiver i øvrigt snart et rockalbum. Læs mere om denne udgivelse og hør en smagsprøve her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA