x

Koncertaktuelle AV AV AV: En hyggegruppe, ikke en supergruppe

Koncertaktuelle AV AV AV: En hyggegruppe, ikke en supergruppe

Flag vejrede i den mørke sommernat, mens øldåser fløj over det indlevende crowd, der dansede med på de dynamiske beats fra AV AV AV. I scenelyset stod tre venner, der her på Roskilde Festival kunne markere et midlertidigt højdepunkt på den fælles rejse, som bandet har været på, siden udgivelsen af debut ep'en "They Live" i slutningen af april.

Trioen, der består af de stærke elektroniske profiler Eloq, Unkwon og DJ E.D.D.E.H, har siden udgivelsen indtaget scener fra KOKO i London til Apollo i Roskilde, mens blandt andre Skrillex og Diplo har givet musikken en opadvendt tommelfinger med ordene "It feels like future gospel". Men selvom bandet ikke lægger skjul på deres drømme om de store internationale scener, så er venskabet hjørnestenen i projektet, der opstod ved lidt af et tilfælde.

Den elektroniske hyggeklub

Eloq sidder tilbagelænet i sin stol på Vesterbro Torv med en iskaffe i hånden. Han starter vores interview ved at slå fast, at AV AV AV ikke er en supergruppe, det er en hyggegruppe. For hyggen skabte AV AV AV, da de tre københavnske venner indstillede GPS'en mod Vestjylland for at tage en uge ud af kalenderen i efteråret 2013. 

– Vi havde ingen forventninger, da vi pakkede vores grej og satte kursen mod sommerhuset. Vi skulle bare slappe af med god mad, lækre drinks og musik. Og så skete det bare! Vi forlod sommerhuset med fem stærke tracks og en lyd, som ingen af os havde haft før, fortæller Eloq om starten på bandet. 

– Det var fantastisk at kunne forene den tunge og lidt dystre lyd fra mit Unkwon-projekt med Augusts' (Eloq red.) sprælske og feststemte lyd, mens Martin (DJ E.D.D.E.H red.) stod som instruktøren i midten og styrede slaget, siger Unkwon. 

– Når der ingen deadlines eller forventninger er til stede, så bliver det, man producerer, bare mere umiddelbart. Det var, hvad der skete i sommerhuset. For mig er det i høj grad også en form for terapi, at lave musik med drengene, siger DJ E.D.D.E.H. 

AV AV AV har gjort det til en tradition at producere al deres musik på weekendture i sommerhuse langt væk fra den travle hovedstad, hvor de alle bor. Altid besøger bandet et nyt sted, der kan inspirere deres musik i en ny retning.   

Drømmen om udlandet

Selvom det er tydeligt, at de københavnske band-brødre nyder hinandens selskab, så må man ikke forveksle trangen til hygge med mangel på ambition. For når snakken falder på fremtidsperspektivet i projektet er tonen pludselig seriøs. 

– Vi vil gøre det her på vores måde. Derfor har vi startet vores eget pladeselskab, mens vi har brugt de sidste to år på at finde det helt rigtige hold omkring projektet, siger Eloq, der selv startede pladeselskabet CHEFF Records sammen med Kidd, TopGunn og Klumben i 2011, inden han fortsætter: 

– Vi har altid talt om, at det vigtigste er at vores musik kommer ud over Danmarks grænser. Scenen i Danmark er for lille til AV AV AV. Vi vil ud i verden. Vi vil være en turnerende band, der rejser kloden rundt for at spille store koncerter for folk, der forstår vores musik. 

Hver især har de tre dj's et imponerende CV. Anders Dixen har markeret sig med sit dj-alterego Unkwon. Martin Skovbjerg indtager som DJ E.D.D.E.H årligt hovedscenen på Distortion og er manden bag dj-kollektivet Tuborg Apropos Live. August Fenger var drivkraften bag Cheff Records, og har under dj-identiteten Eloq optrådt på Coachella i år. Hver især har de en individuel karriere, som forsat skal have et liv, er de alle enige om: 

– Når August tager til Los Angeles i tre måneder for at producere, så er det ikke et problem. Hvis vi føler for at lave musik sammen, så har de også sommerhuse i LA. Vi tager gerne på besøg, siger Unkwon, mens Eloq smilende nikker ved tanken. 

Vi slutter interviewet på Vesterbro med en sidste tår af kaffen på den overskyede sensommerdag, inden AV AV AV kigger ud i fremtiden: – Vi vil gerne udgive en ep i efteråret. Vi har materiale til to gode albums, så vi kan tage det alle veje. Som udgangspunkt er der lagt op til mere fest på den nye ep, slutter Unkwon.

Hvem?

AV AV AV består af DJ-trioen August Fenger ("Eloq"), Anders Dixen ("Unkwon") og Martin Skovbjerg ("DJ E.D.D.E.H")

Hvad?

– Vi spiller dynamisk, elektronisk musik. Vores lyd er meget stemningsfuld, men storladen. Og så skal det fandme kunne mærkes, når vi spiller det live.

Hvor?

AV AV AV skaber altid deres musik i et sommerhus langt væk fra København, hvor alle bandmedlemmer har deres travle hverdag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA