Nyhed

The Beatles overtager hitlisterne

Det bedst sælgende band nogensinde indtager igen hitlisterne over hele verden og sætter blandt andet rekord i USA

Siden den 9. september har The Beatles igen været at finde på de store musikmarkeders hitlister. John, Paul, George og Ringo har alene i Nordamerika, Storbritannien og Japan indtil videre solgt 2,25 millioner kopier af deres re-masterede bagkatalog.

De seneste tal fra de forskellige landes albumhitlister viser altså, at The Beatles-albummene stadig sælger. En lang række landes hitlister har siden udgivelsen af de 14 remasterede udgaver haft besøg af Beatlerne, hvor det eksempelvis kan nævnes, at The Beatles i Storbritannien har haft fire titler på album top 10-listen og hele syv titler i top 40, og nu sætter bandet en ny rekord i USA.

I USA har gruppen sat rekord som det band med flest samtidige albums på Billboards hitliste nogensinde, heriblandt fem titler i top 10 og hele ni albums i alt i den amerikanske top 20. Det japanske musikmarked har også taget vel imod genudgivelserne og har haft alle 14 titler i deres top 25 albumhitliste, med hele syv The Beatles-titler i top 10.

Herhjemme i Danmark har Beatles-feberen ikke nået de amerikanske og japanske højder, men gruppen har dog også entret hitlisterne og har solgt en stor del med blandt andet fire af de remasterede albums placeret solidt i top 20. De positive anmeldelser har samtidig fulgt med det store pladesalg, og GAFFAs anmelder Torben Holleufer har i forbindelse med udgivelsen af de to The Beatles-bokssæt anmeldt hver remasteret plade.

Anmeldelsen af "The Beatles In Stereo (Remastered)"-boksen kan læses her.

ANNONCE