Nyhed

Malk De Koijn til Roskilde

Hiphopfænomenet indtager Roskilde Festival med deres uforlignelige, sprogligt flammende hiphop

Roskilde Festival havde oprindeligt tænkt, at den glædelige nyhed om Malk De Koijn skulle være gemt til næste offentliggørelse, men kunne simpelthen ikke holde den tilbage længere. Langestrand-knejternes legendariske genkomstkoncert fandt sted på Roskilde 2009, og efter tre år er de igen klar til at indtage festivalen.

Malk De Koijn er for tiden i gang med deres Danmarksturné, som har udløst ekstrakoncert efter ekstrakoncert og massevis af udsolgte koncerter. Nu får man mulighed for at opleve dem i Roskilde Festivals omgivelser, når de indtager festivalen til sommer.

Ni år skulle der gå fra udgivelsen af Malk De Koijns legendariske album "Sneglzilla", før man igen skulle høre noget fra rap-trioen Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G. Sidste år udkom deres tredje album "Toback To The Fromtime", som har høstet mange roser, og GAFFA gav albummet fem stjerner og skrev: "meget er sket i dansk hiphop siden sidst, og det samme gælder i øvrigt de tre Malk-medlemmer, men de har det stadig i sig. De skæve tekster, der giver nye dimensioner, uanset hvor mange gange man hører dem, underspillede ordspil og referencer, der strækker sig hele vejen til Langestrand og tilbage igen".


Dansk rapgruppe med kontrol over det danske sprog

Rapgruppen blev dannet i 1993, og er specielt kendt for deres innovative brug af det danske sprog samt deres fordanskede udtryk fra den amerikanske hiphop-kultur. Gruppen blev dannet nytårsaften, hvor Geolo G foreslog, at de skulle skabe en gruppe, som ville blive den bedste i verden. I 1998 udkom deres første album "Smash Hit In Aberdeen", hvor der blev lagt vægt på humoren i sangene. Debutalbummet blev rost af kritikere og modtog Maarum-prisen for deres sproglige opfindsomhed.

"Sneglzilla" fulgte i 2002 og fik en rosende modtagelse af gruppens fans og kritikerne. GAFFA, Politiken og Ekstra Bladet udnævnte alle tre albummet som det bedste i 2002, og "Sneglzilla" vandt også to Danish Music Awards, to Steppeulve og seks priser ved Danish Hiphop Awards.


Mellem 2002 og 2011 arbejde de tre musikere på forskellige projekter, hvor Blæs Bukki fik succes med Bikstok Røgsystem. I 2006 offentligjorde Geolo G sin tilbagetrækken fra musikindustrien, hvilket knuste håbet om nyt fra Malk De Koijn. Men det skulle vise sig, at Geolo G ikke helt kunne holde sig væk, og spekulationer om at Malk De Koijn arbejde på nyt begyndte at svirre i 2009, hvor de optrådte på Roskilde Festival. Her var gruppen lidt listige, hvor de spillede en ny sang og kom med hentydninger om et kommende album, som i 2011 resulterede i "Toback To The Fromtime".  

Ved uddelingen af årets GAFFA-Priser i december modtog gruppen tre priser: Årets Danske Album, Årets Danske Gruppe og Årets Danske Hiphop Udgivelse. Og da der blev uddelt Steppeulv-priser den 10. februar modtog Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G tre Steppeulve for Året Album, Årets Orkester og Årets Tekstforfatter. Samme aften fik gruppen overrakt et fysisk bevis på det velsælgende album, da de fik overrakt en platinplade for mere end 20.000 solgte eksemplarer.

Oplev Malk De Koijn og deres lyriske univers, når de optræder på Roskilde Festival. Billetter kan købes via GAFFA Live


Hør og se musikvideoen til "Klap Din Hoddok" af Malk De Koijn her:

 


ANNONCE