Nyhed

180° Virvar slutter året med nye sange, koncerter og video

GAFFA uddelte fem stjerner til årets første album ”Choice is [insert words]”, der senere blev indstillet til en GAFFA-Pris. Nu sætter 180° Virvar punktum for året.

Da 180° Virvar udgav deres andet album "Choice is [insert words]" 1. januar 2013, blev det af flere anmeldere rost i høje toner, og det blev blandt andet til fem stjerner i GAFFA under overskriften "Det elektroniske musikkollektiv viser deres hårde side med solid, tung elektrorock afbrudt af enkelte åndehuller". Titlen såvel som teksterne kredsede om "valg", personificeret ved en tidligere sangerindes konvertering til islam og efterfølgende exit fra musikken. Sangen "We lost a friend to religion who lost a friend to religion" er den mest åbenlyse reference til historien.

Efter et år med flotte anmeldelser, en tur i Store Vega med Dúné og gruppens særegne InnovaTour-koncerter sætter 180° Virvar punktum for året og historien på "Choice is [insert words]" med udgivelsen af en ny video fra albummet og fem nye sange.

180° Virvar fortæller: – Vi har haft et behov for at sætte punktum for historien på "Choice is [insert words]" – i form af et passende efterskrift. Vi er gået lidt i ring og kigget på hinanden, for hvordan skulle vi sætte dette punktum? Vi hev til sidst fat i nogle af vores musikalske fæller og skrev afslutningen på historien i fællesskab. Et væsentligt karakteristikum ved denne udgivelse navngivet "mel|rum|lem" er teksterne og en tilbagevenden til det danske sprog, som på debutalbummet fra 2008. Derudover stikker numrene i alle mulige retninger, hvilket vi i starten havde lidt betænkeligheder ved at udgive, men til sidst var konklusionen, at hvis ikke vi kunne udgive lidt virvar og kaos, hvem så?

180° Virvar forærer de nye sange væk til releasekoncerter på Train i Aarhus 5. december og Pumpehuset i København 6. december, hvor også Liserstille holder livepremiere på deres femte udgivelse, minialbummet "Flight of Belljár". Find billetter via GAFFA Live.

Gruppen har samtidig lavet en ny musikvideo, til sangen "Adaptation", som du kan se her:

ANNONCE