Nyhed

Bataclan-overlever skriver åbent brev til Eagles of Death Metal-forsanger

Koncertgængeren Ismael El Iraki kalder Jesse Hughes dum og farlig

For anden gang er Eagles of Death Metals forsanger Jesse Hughes blevet kritiseret af en overlever, der var til stede under hans bands optræden den skæbnesvangre aften på Bataclan i Paris fredag den 13. november sidste år. Det sker i et åbent brev i det engelske avis The Guardian.

Koncertgængeren Ismael El Iraki skriver blandt andet i sit brev: "Jeg elsker jeres musik, men dumhed er farligt." Dette har reference til en serie af kontroversielle kommentarer, Jesse Hughes er kommet med, i en række interviews siden terrorangrebet, omkring både islam og våbenlove.

Blandt andet blev han noteret for at udtale: "Indtil ingen har våben, er alle nødt til at have dem", og "frygten for at fornærme muslimer er en terrorists største våben".


Ismael El Iraki skriver videre: 

”Jeg elsker jeres musik og jeres sjove, vilde koncerter. Jeg troede aldrig, du ville blive en af dem, som spredte frygt. Vi fans har altid elsket og forsvaret din rebelske dumhed, men du har nu bevist, at din dumhed er fucking farlig."

"Du siger at muslimske sikkerhedsvagter var involveret i angrebet og at de advarede andre arabere den aften, men jeg er og ligner en araber. Den store, slemme muslimske sammensværgelse missede at advare mig, samt alle de andre arabere, der blev skudt og dræbt den nat."


"Hvad der smerter mig mest, er at du slet ikke anerkender grunden til, at mange af os kom ud den nat i live. Den grund er en muslimsk mand ved navn Didi. Han fik åbnet den dør, langt de fleste af os undslap igennem, hvorefter han gik tilbage ind for at hjælpe flere mennesker. Han var en fucking helt, en helt som du har fornærmet med dine racistiske, hadfulde kommentarer."

"Du siger Islam, er problemet, men vi er alle sammen i dette lort sammen."

"Rock ’n’ roll er kærlighed. Prøv at være den mand, du er på scenen og spred kærlighed. Den slags kærlighed, der ser forbi hudfarve og religion, den slags der forener en nation samt en verden.”


Jesse Hughes har aldrig været bange for at sige sin mening – kontroversiel eller ej. "En mand med markante holdninger", blev han kaldt af GAFFAs egen Michael José Gonzalez, i et interview med ham kort før angrebene i Paris. Her gav han blandt andet sin mening til kende omkring hans utilfredshed med USA’s siddende præsident, Barack Obama samt lovliggørelsen af homoægteskaber. Læs hele interviewet her. 

Læs hele Ismael El Irakis åbne brev her.

 


ANNONCE