Nyhed

VIDEOPREMIERE: Ring Them Bells-sanger danser, som om ingen kigger

GAFFA.dk – alt om musik

Når dommedag nærmer sig, er det tid til at danse

Støjrockbandet Ring Them Bells er klar med en ny video, der på én gang fremstår som en fest og et varsel. Der er tale om nummeret ”The Fall”, som udgør første single fra gruppens kommende album. I en pressemeddelelse beskriver gruppen selv musikvideoen som ”et sent nattevisit hos en dansende, paranoid eneboer i en stor, tom villa.”

I videoen ser vi således, hvordan forsanger Johannes Nidam vågner fra et blackout. Sangeren kommer langsomt til sig selv, mens han vandrer alene rundt i en stor villa, uforstyrret af mørket udenfor. Sidenhen bryder han ud i dans – den slags dans, som kun finder sted, når man er sikker på, at der ikke er nogen, der kigger.

”Det passede perfekt til både sangens titel og til stemningen i teksten at skyde videoen en mørk, blæsende efterårsaften. Idéen var at videreføre den skumle karakter, vi også lod have hovedrollen i vores tidligere video til vores sang ’Favorite Gun’. Han er temmelig manisk og pænt glad for at danse alene,” udtaler Nidam i en pressemeddelelse.

Der cuttes skiftevis mellem karakterens færden og dans til Nidam, der synger direkte til seeren, hvilket underbygger sangens mørke undertoner og dommedagsvarslende natur. Teksten er dystopisk og omhandler en civilisation, som er på vej mod sit endeligt. En kontrast til sangens groovy instrumentation, hvor særligt den tykke fuzz-guitar gør sig bemærket.

Nidam kigger nervøst ud bag gardinerne for at se gennem glasdøren. Ved videoens afslutning går han ud i mørket.

LÆS OGSÅ: A Mess udgiver livevideo og drager på tour med Ring Them Bells

”The Fall” røg direkte i A-rotation på P6 Beat, hvor nummeret i en måneds tid har været blandt de ti mest spillede sange. Ring Them Bells blev desuden udvalgt til at optræde live til P6 Beats to timer lange radioprogram i forbindelse med Spil Dansk dagen den 5. november.

På nummeret optræder bandets nye bassist, Jakob Jørgensen fra Psyched Up Janis, mens RebekkaMaria gæsteoptræder. Singlen er masteret af Simon Scott fra den britiske shoegaze-gruppe Slowdive.

I 2020 udgav Ring Them Bells deres tredje studiealbum, Things That Come Slow, som blev modtaget af GAFFAs anmelder med fire ud af seks stjerner. Bandet har desuden for nylig turneret med henholdsvis Kellermensch og rockmusikeren A Mess. GAFFAs anmelder tildelte koncerten med Kellermensch i Store Vega fem ud af seks stjerner.

Se den nye video til "The Fall" her:

ANNONCE