Nyhed

Eddie Vedder afslører gæsteliste på kommende album – hør ny single

GAFFA.dk - Alt om musik

Pearl Jam-frontmanden er klar med en stjernespækket gæsteliste

Eddie Vedder løfter sløret for gæstelisten på sin kommende soloplade Earthling, der kommer til at indeholde kæmper som Elton John, Ringo Starr og Stevie Wonder. Derudover kommer Red Hot Chili Peppers-trommeslager Chad Smith og tidligere guitarist Josh Klinghoffer også til at optræde. Han har samtidig udgivet en ny single ”Brother the Cloud”. 

Vedder fortæller i et interview med det britiske musikmagasin MOJO, hvordan pladen også kom til at indeholde gamle optagelse af hans afdøde far:


”Jeg lærte aldrig min rigtige far at kende. Jeg har måske mødt ham tre eller fire gange som lille, men han var bare, du ved, en ven af familien. Det ville have været rart at have været i rum med ham på et tidspunkt før han døde, da jeg var 13. Jeg ville gerne have fortalt ham, at jeg godt vidste, at han var min far, men det skete ikke."

"Men så skete det vildeste for omkring ti år siden. Chicago Cubs, nogle af deres gamle travere mødes og spiller baseball i næsten en uge og så går jeg derned hvert andet år og hænger ud med dem, lærer lidt mere om spillet, som jeg kan lære mine børn, jeg nemlig også baseballtræner."

"En af de gamle spillere, en lærd trumpetist, som spillede tredje base ved navn Carmen Fanzone. Han blev også formand for Musikernes Fagforening i Los Angeles – et mega sejt individ."


"Jeg oplevede Carmen spille horn på en lille klub i Arizona, og ham, der spillede keyboard for ham, havde været bedste venner med min far. To år senere kom han med nogle billeder af de to i små kælderstudier. Så et par år efter det, kom han med fem sange, hvor min far sang, på en cd. Jeg bar rundt på den cd i to-tre måneder, ikke klar til at høre den. Så endelig en dag kunne jeg tage mig sammen og, efter et par flaske vin, satte den på en aften i Argentina. Og han var god. Det var fantastisk – som om han havde efterladt en besked til mig.”

Vedder har sammen med produceren Andrew Watt lavet en lille collage af optagelserne, som er inkluderet mod slutningen af den nye plade.

”Jeg tænkte pladen som en sætliste – hen mod slutningen er der, hvor du begynder at hive gæster ind. Vi havde Stevie og Elton, Ringo var en fantastisk tilføjelse… og så kommer min far til at være på en plade sammen med de fyre, hvilket ikke er værst.”


Earthling, der er sat til at udkommer 11. februar, er indspillet i sommeren 2021 med Watt som producer. Der er indtil videre udkommet tre singler, "Long Way", "The Haves" og nu "Brother the Cloud", som kan høres herunder:

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Rockhelt i øjenhøjde


 

 

ANNONCE