Nyhed

Nu kan du køre grønt med Google Maps

Ny funktion i det gratis kort gør det muligt at spare de dyre dråber når du kører bil

Tidligere på året blev den gratis korttjeneste, Google Maps, opgraderet til at vise den mest økonomiske route fra punkt A til B. Bare ikke i Danmark altså. Men nu er den funktion også kommet til danske bilister og funktionen har fået navnet ’Brændstofbesparende ruter’.

Funktionen slår automatisk til, og hvis Google Maps finder et grønnere alternativ til den hurtigste rute, vises den som en valgmulighed.

Google skriver i pressemeddelelsen, at det er muligt at reducere benzinforbruget med ca. 25% ved at følge en omvej, der er fire minutter længere. Tilsvarende skulle det være muligt at reducere sit energiforbrug i en elbil med 10% på en tur fra København til Gilleje ved at lægge et minut til køretiden.

Den funktion kunne være noget der passer rigtig godt til danskerne, en undersøgelse fra Voxmeter viser, at 64% af danskerne er villige til at forlænge køreturen, hvis det reducerer brændstofforbruget.

Undersøgelsen viser også, ifølge Google, at ved en køretur på en time er 14% af danskerne klar til at køre mellem 1 og 5 minutter længere, 31% vil køre 6 til 10 minutter mere, mens 25% er klar til at bruge mellem 11 og 15 minutter mere på turen.

Funktionen er ved at blive rullet ud til danskerne i løbet af de kommende uger på både iOS og Android. Google skriver at de brændstofbesparende ruter bliver markeret med et lille grønt og hvidt blad, og der medfølger endda et overslag på, hvor meget brændstof du kan spare ved at følge netop den rute.

LÆS OGSÅ: Masser af opgraderede kreative funktioner i ny smartphone

ANNONCE