Nyhed

Se Roskilde-aktuelle Dave Grohls reaktion på sin allerførste solo-demo

“Jeg lyder som en pige”

Foo Fighters’ forsanger Dave Grohl har i forbindelse med HBO-dokumentarprojektet ”Sonic Highways” lyttet til sin allerførste indspillede solo-demo fra 1990 med nummeret ”Gods Look Down”. Se et klip fra dokumentaren ovenfor.

Nummeret blev til i 1989 som en del af Dave Grohls tidligere gruppe Scream fra hans high-school-tid, før Nirvana blev til, men denne version skiller sig ud, da det er hans første indspilning, hvor han spiller alle instrumenterne på nummeret, i samme stil som han gjorde i forbindelse med nogle af numrene på Foo Fighters’ selvbetitlede debut i 1995.

”Jeg tror ikke, mine sten var faldet ned i pungen endnu,” kommenterer hovedpersonen selv tørt under lytningen af demoen, der må siges at have været startskuddet på en glorværdig karriere for Dave Grohl. Vi kan i hvert fald konstatere, at det er blevet til ni albums med Foo Fighters siden debuten og ganske tæt på legendestatus som en af mændene bag grunge-gennembruddet med Nirvana i starten af 90’erne. Laundry Room Studio, som sangen er optaget i, skulle da også senere blive genstand for b-side-indspilningerne fra ”Nevermind”. 


Foo Fighters har i øjeblikket sat pause i deres tour-planer, idet de arbejder på et nyt album. Så meget desto mere grund er der til at sætte kryds i kalenderen i juli, da Foo Fighters kan opleves på dette års Roskilde-festival, som netop i dag har offentliggjort 29 nye navne. Læs mere om det her. Sidste gang, Foo Fighters blev anmeldt af GAFFA, var det i Hamburg i 2015, hvor en meget begejstret anmelder kvitterede med seks stjerner.

I ventetiden kan man lytte til Screams endelige version af nummeret ”Gods Look Down”:


ANNONCE