Nyhed

Seksstjernede Fribytterdrømme tager på forårsturné

GAFFA.dk – alt om musik

De 60'er- og 70'er-inspirerede syrerockere Fribytterdrømme kan slet ikke stoppe med at turnere. De var på tour i både foråret og efteråret 2017, og nu har de netop annonceret endnu en koncertrække.

Forsanger Lau Pedersen fortæller selv om den kommende turné:

"Fribytterdrømmes efterårstour var for os et karrierepeak. Vi beviste over for os selv og det danske koncertpublikum, at vi gang på gang kan levere bundsolide koncerter, der rykker til den gængse opfattelse af, hvad en rockkoncert kan være, når vi rammer de store aftener. Vi er i live på scenen inde bag det lange hår og drømmende lukkede øjne. Koncerten er er fix, og vi vil have mere."


Bandet med rødder i Svendborg vil både spille sange fra deres to første album og helt nye numre:

"Vi sender en ny single på gaden senest til april. En single, der endnu engang vil rykke for vores musiks rammer. Det store eksperiment fortsætter, og vi kan ikke lade være med at danse. 2018 bliver for os primært et koncertår, men vores fans skal ikke snydes for ny musik hen ad vejen. Skriveprocessen er i gang til et tredje album, og vi lover alle, at vi vil blive hyænebørn," siger Lau Pedersen.

På Kronprinsens playliste


GAFFAs anmelder Morten Gottschalck var begejstret for premierekoncerten på bandets efterårsturné på Posten, som han tildelte de maksimale seks stjerner med blandt andet følgende ord:

"Gemt bag sin midterskilning står Lau Pedersen som en anden CV Jørgensen i bar mave, blazer og bare tæer og vrænger sine tvetydige og fortolkningsfrie tekster. Guitarist Tor Amdisen har sin egen fest ude i siden. Han vender det hvide ud af øjnene og orgasmer ud gennem ølskål og brøl til flokken. Hvis resten af musikken stoppede, ville han sikkert fortsætte en halv times tid på egen hånd." Læs hele anmeldelsen her.

Fribytterdrømme albumdebuterede i 2015 med Labyrintens farver, som i 2017 blev fulgt op af Superego. Begge album fik fine anmeldelser, førstesinglen fra sidstnævnte, "Verden ender for dine fødder" blev et stort hit på P6 Beat, og albummet gik direkte ind på en tredjeplads på den danske vinylhitliste. Singlen "Pteranodon" fra samme album blev i øvrigt i efteråret 2017 taget med på Kronprins Frederiks meget omtalte playliste, offentliggjort på Spotify og Apple Music og i Jens Andersens portrætbog Under Bjælken.


LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik offentliggør playliste – læs hans store interview med GAFFA

Fribytterdrømme kan opleves følgende steder:

21/4: Sønderborghus


26/4: Assens, Tobaksgaarden

27/4: Herning, Fermaten

28/4: Aarhus, VoxHall


4/5: Odense, Kulturmaskinen

10/5: København, Hotel Cecil

12/5: Skanderborg, Walthers


26/5: Esbjerg, Konfus

Varm op med "Pteranodon":


ANNONCE