Nyhed

DRØMMEN ER SLUT: Fribytterdrømme går i opløsning

Det danske rockband har valgt at gå hver til sit – efterårets turné bliver derfor den sidste

”Kære alle. Vi har valgt at opløse Fribytterdrømme. Det vil sige, at Mennesketouren til efteråret bliver vores sidste tour som band nogensinde.” Sådan skriver rockbandet i en pressemeddelelse, der blev udsendt mandag den 28. august.

Medlemmerne i Fribytterdrømme forlader alle bandet som de venner, de altid har været. I pressemeddelelsen lyder det desuden, at opløsningen er et farvel til et stort kapitel i deres liv, som har budt på mange mindeværdige oplevelser.

”Vi er ekstremt stolte af vores tid som band, men nu er det ikke længere vores ansvar at vores musik lever. Den fakkel giver vi videre til fansene, der har lyttet med gennem årene, og som vi glæder os utroligt meget til at se til efteråret,” fortæller vennerne og fortsætter:


”Som Tom Kristensen spurgte i sin digtsamling: ’Er en Fribytter ikke en skaber, der kæntrer med sjæleblank ro.’ Vi kæntrer måske lidt lige nu og skal lære, hvad det vil sige ikke at spille i band sammen, men vi gør det afklarede, med et støt og roligt blik og vi er fuldt oplagte til en sidste tour med alt, hvad en koncert med Fribytterdrømme indebærer – vildskab, intens symbiose og ikke mindst musik spillet live foran et frådende publikum.”

Opløsningen af bandet kommer efter, at Fribytterdrømme de seneste år har kunnet fejre en række succeser. I 2021 havde bandet 10-års jubilæum, og året efter udgav de ep’en Menneskejagten, som fik en god modtagelse og blandt andet fik fem stjerner af GAFFAs Esben Suurballe Christensen.

”Så på dørtærsklen til deres største koncert i karrieren står Fribytterdrømme også med denne ep i hånden, så stærkt som overhovedet muligt til at tage næste skridt mod stjernerne,” lød konklusionen.

Fribytterdrømme på scenen i Odense, maj 2021.
Fribytterdrømme på scenen i Odense, maj 2021.

Til efteråret i år skulle Fribytterdrømme så på turné for at fejre udgivelsen af ep’en. Det skal de stadig – men publikum må altså suge oplevelsen ekstra meget til sig, når de kommer til at høre Fribytterdrømme for en sidste gang.    


Senest, GAFFA var til stede ved en Fribytterdrømme-koncert, var da de i foråret 2021 gæstede Posten i Odense. Dengang modtog bandet fire stjerner for deres optræden:


"Lau og hans gæve svende i et omformet Fribytterdrømme var den perfekte igangsætter af noget, der snart ligner koncerter, som vi kender dem. Det nye album varslede en mere poleret og radiovenlig lyd, og som alle andre bands må Fribytterdrømme åbenbart enten dø i rockmusikken eller se sig selv gå pop. Heldigvis bød aftenens to spændte sæt på lige dele nyt og gammelt, løst og fast, kun bundet sammen af det flyvske og tågede lyriske univers," hed det blandt andet i anmeldelsen. 

KOMMENTAR: Rocken er hverken død eller levende

ANNONCE