Nyhed

Verdens første Bowie-statue afsløret i engelsk by

GAFFA.dk – Alt om musik

Verdens første David Bowie-statue er netop blevet afsløret i Aylesbury, Buckinghamshire.

David Bowie optrådte første gang med sin Ziggy Stardust-persona på byens spillested Borough Assembly Hall i januar 1972. Ved samme lejlighed debuterede han sange fra det senere klassiske album, "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", der udkom i juni 1972.

Bronzestatuen med titlen Earthy Messenger er skabt af skulputøren Andrew Sinclair og viser Bowie i naturlig størrelse klædt ud som sin Ziggy Stardust-persona sammen med forskellige andre versioner af Bowie. Hver time vil den spille en af 2000 forskellige Bowie-sange. Et billede af statuen kan ses her.


Ifølge BBC blev statuen afsløret på Aylesbury markedsplads i går. Statuen blevet opført på initiativ af koncertarrangøren David Stopps, som har samlet 100.000 pund ind til projektet og samtidig har indledt en underskriftindsamling for at ændre byens navn fra Aylesbury til Aylesbowie.

David Stopps udtaler, at en navneændring ikke ville være usædvanligt, da Aylesbury har haft flere navne gennem årene og tilføjer, at der har været 57 variationer af byens navn.

En talsmand for Buckinghamshire County Council siger: "Det er en interessant idé, og den 25. marts kunne vi måske alle tænke "Aylesbowie" – bare for en dag!"


LÆS OGSÅ: Hør aldrig tidligere udgivet David Bowie-demo

Hør en live-version af nummeret "Ziggy Stardust" her:


ANNONCE