Nyhed

Aarhus’ helt egen Helmig åbner festugen

GAFFA.dk - Alt om musik

Årets uofficielle åbningskoncert til Aarhus Festuge bliver med en af byens stolte sønner, Thomas Helmig.

Er der noget mere aarhusiansk end selveste Thomas Helmig? Det skulle måske lige være Aarhus Festuge.

Og i år bliver netop de to ting smedet sammen, når Thomas Helmig står for den uofficielle åbningskoncert torsdag den 30. august. Koncerten, der får undertitlen "I godt selskab", er starten på den ti dage lange Festuge, der omfavner fest og kultur i den jyske hovedstad.


– Jeg kommer med mit fantastiske band og nogle gamle venner. Jeg tager også nogle helt nye venner med, og jeg glæder mig helt vildt til at stå midt i Aarhus, midt i min by, midt i det hele, sammen med publikum og spille Festugen i gang – i godt selskab, siger Thomas Helmig.

LÆS OGSÅ: I Aarhus er jeg født, der har jeg hjemme

Det er langt fra første gang, at Helmig skal spille i Festugen. Sidst var tilbage i 2014, hvor han optrådte i Mindeparken til Aarhus Festuges 50 års jubiliæum.


– Jeg har spillet i gården bag Cafe Himmelblå med Kaksi Kuggas band og på Pustervig med Elevatordrengene. Solo med en akustisk guitar nede ved åen, hvor jeg sang "Malaga", eller foran Domkirken på et tårn af træ hvor jeg, a cappella, sang "Glemmer du, så husker jeg det ord for ord". Og så var der dengang, hvor jeg vred mine sange af led i selskab med alle Palle Granhøjs sindssygt dygtige dansere. Eller dengang, hvor Steffen Brandt og jeg rev hinandens sange af led i Rådhushallen, eller den uforglemmelige aften i Mindeparken i 2014, hvor Dronningen lånte min paraply. Musik skal der til – i livet og i Festugen – og jeg er stolt over at have fået den store ære at spille til Uofficiel åbning i Byparken, udtaler Thomas Helmig.

LÆS OGSÅ: Ekstra gave fra NorthSide: Tre nye navne

Helmig er kendt for at vælte kegler, når han spiller på hjemmebane. Så sent som i marts spillede han en række arena-koncerter i Aarhus, hvor han høstede fem stjerner for sin optræden og GAFFAs udsendte anmelder konkluderede: “Helmig er en entertainer med charme, selvtillid og hits uden ende. Med høje knæløft og forbudte dansemoves er han stadig sex på scenen. Han og band har en enestående kemi og en energi, der varer ved i koncertens knap to timer lange levetid.”


ANNONCE