Nyhed

Derfor fjerner Guns N' Roses sang fra genudgivelse

GAFFA.dk – Alt om musik

Det bliver med en sang mindre, når bandet genudgiver debutalbummet Appetite For Destruction

Det er den kontroversielle sang "One in a Million", som Guns N' Roses har valgt at fjerne fra den kommende genudgivelse af debutalbummet Appetite For Destruction med bonusnumre, skriver NME.

I sidste uge gik bandet ud med store plakater rundt omkring i London og skabte en hjemmeside, der forårsagede stor forvirring blandt fans. Mange begyndte at spekulere på, om det var en genforening og jubilæumstur med trommeslager Steven Adler og guitarist Izzy Stradlin, men det viste sig senere at være en stor genudgivelse af 1987-klassikeren.


Den kommende version er tilgængelig i en række nye formater og består af 73 sange, hvoraf 49 ikke er blevet udgivet før. Debutalbummet indeholder megahits som "Welcome to the Jungle", "It's So Easy", "Paradise City" samt "Sweet Child O'Mine".

LÆS OGSÅ: Her er de store Guns N' Roses-nyheder

Artiklen fortsætter under videoen.


Se musikvideoen til "Sweet Child O' Mine" fra 1987 her:

Genudgivelsen kommer ikke til at indeholde skandalesangen "One in a Million", som blev mødt af voldsom kritik, da den blev udgivet i 1988 på minialbummet G N' R Lies, som ellers er med i genudgivelsen.


Kritikken blev rettet mod følgende tekstlinjer:

"Police and niggers, that’s right / Get outta my way / Don’t need to buy none of your / Gold chains today” samt “immigrants and faggots / They make no sense to me / They come to our country / And think they’ll do as they please / Like start some mini-Iran / Or spread some fucking disease"

Axl Rose forsvarede teksten, da han blev konfronteret med den af Rolling Stone i 1989, skriver NME.


"Hvorfor kan sorte folk kalde hinanden en nigger, men når en hvid mand gør det, er det pludselig forkert?" sagde han blandt andet.

LÆS OGSÅ: Guns N' Roses afslører supportband til dansk koncert

Han udtalte sig også om brugen af ordet "faggot" og sagde, at han havde "dårlige erfaringer med homoseksuelle mænd".


Til gengæld blev han forsvaret af Elton John.

"Aldrig i verden ville jeg tro på, at [Axl Rose] var homofobisk. Jeg lavede MTV Music Awards med ham og Guns N' Roses," sagde han i et interview med Rolling Stone i 2017.

Genudgivelsen af Appetite For Destruction udkommer den 29. juni. Bandet optræder på Dyreskuepladsen i Odense onsdag den 6. juni.


ANNONCE