Nyhed

Spotify lider milliontab

GAFFA.dk

Tidligere i år blev Spotify børsnoteret i USA, og nu er den anden kvartalsrapport siden noteringen blevet frigivet. 

Tallene i rapporten viser, at virksomheden har minus 90 millioner Euro i driftsresultatet, rapporterer Di Digital. På trods af milliontabet øges antallet af brugere fortsat på streamingtjensten, som i skrivende stund har rundet de 180 millioner brugere.

I alt har streamingtjensten 83 millioner betalende brugere, som er en stigning på otte millioner i løbet af de sidste tre måneder. Spotify forventer, at tallet for betalende brugere vil være på 85-88 millioner til den tredje kvartalsrapport. 

Det stigende antal brugere skyldes blandt andet "Spotify Family", som har tiltrukket flere brugere. Et abonnement, hvor man har mulighed for at tilknytte op til fem personer. Reuters skriver, at Spotifys gennemsnitlige månedelige omsætning pr.bruger er faldet, blandt andet på baggrund af "Spotify Family" og deres studierabat samt den lavere pris for et abonnement i Latinamerika og Sydøstasien.

LÆS OGSÅ: Danmarks Statistik: Et køn dominerer, når det gælder streaming

Omsætningen er på 1,28 mia. Euro, mod de 1,007 mia. Euro som selskabet lå på for præcis et år siden.

Det seneste år har Spotify opkøbt pladeselskabet Loudr og den svenske musikapp Soundtrap. Konkurrenten til Spotify, Apple Music har i øjeblikket 40 millioner betalende brugere, hvoraf de fleste kommer fra USA. Apple Music vil rapporterer deres andet-kvartals resultater næste uge.


Spotify blev grundlagt i 2006 og har i dag 3.900 fuldtidsansatte. 

ANNONCE