Danmarks Statistik: Et køn dominerer, når det gælder streaming

Danmarks Statistik: Et køn dominerer, når det gælder streaming

Flere og flere danskere streamer musik, især mændene og den unge generation, viser en undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik.

Andelen af befolkningen, som streamer musik vokser fortsat. Undersøgelsen viser, at 68% mellem 16 år og 74 år har streamet musik inden for de seneste tre måneder. Generelt streamer kvinderne mindre musik end mændene gør. 72% af det mandlige køn streamer, mens det gælder 63% af kvinderne. 

Statistikken viser samtidig, at der er en tydelig sammenhæng mellem alder og streaming, og at brugen af streaming falder kraftigt med alderen. Undersøgelsen er lavet ud fra, hvor stor en procentdel som har streamet musik indenfor de seneste tre måneder. Tallet er oppe på hele 97% for de unge mellem 16 og 24 år, som streamer musik i stor grad. Derefter falder streamingforbruget langsomt med alderen.

LÆS OGSÅ: Digitalt musiksalg overhaler fysisk salg globalt

85% af de 25-årige til 34-årige streamer jævnligt musik, mens det for de 35-årige til de 44-årige kun falder to procent, hvoraf tallet ender på 83%.

Derefter falder tallet hele 18% når det gælder for dem mellem 45 år og 54 år, hvor streamingstallet ender på 65%. Blot lidt under halvdelen, 47% af de 55-årige til de 64-årige streamer. For den ældre generation mellem 65 og 74 år er tallet helt nede på lidt over en fjerdedel, 27%. 

I 2017 streamede danskerne musik for hele 466 millioner kr., skriver Danmarks Statistik
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA