Nyhed

Kim Larsen hyldes ved stor mindekoncert

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Syng farvel til legenden på Rådhuspladsen

Siden den triste nyhed om Kim Larsens død blev offentliggjort søndag formiddag, er adskillige mindearrangementer blevet stablet på benene i flere byer, og nu præsenterer DR så et stort af slagsen: Hele Danmark inviteres til at synge med, når nationalskjalden Kim Larsen hyldes og mindes på søndag den 7. oktober – en uge efter, han sov stille ind, 72 år gammel.

Det sker med et stort anlagt show, der holdes på Rådhuspladsen i København, og som sendes direkte på DR1 klokken 19.30-21.00. Her vil en række kendte danske musikere synge for, når de fremmødte på Rådhuspladsen og seerne hjemme i stuerne opfordres til at synge med på Kim Larsens udødelige klassikere.


Det fortæller DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, om showet, der bærer titlen Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen, opkaldt efter Gasolin's klassiske godnatsang fra 1973 til DR's ungdomsprogram P4 i P1.

”Først var planen, at vi ville holde en mindekoncert i DR Byens store TV-studie, Studie 5 i DR Byen. Men vi modtog så positiv en respons på den udmelding fra alle mulige mennesker, der gerne ville have mulighed for at deltage og sige ordentligt farvel til Kim Larsen,” siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

”Derfor har vi besluttet, at vi i stedet holder mindekoncerten på Rådhuspladsen i København. Det er der, hvor vi er vant til at hylde vores helte, og det må man sige, Kim Larsen har været,” siger han.

LÆS OGSÅ: København og Odense holder mindeoptog til ære for Kim Larsen


Planlægningen af showet er i øjeblikket i fuld gang, og optrædende artister og praktisk info om showet vil derfor blive offentliggjort de kommende dage.

”Lige nu arbejder vi på højtryk på at finde ud af, hvem der skal spille, og hvordan hele koncerten skal forløbe. Folk arbejder simpelthen i døgndrift. At skulle stable så stort et show på benene på så kort tid er ikke noget, vi er vant til. Men det skal nok blive super godt,” udtaler Jan Lagermand Lundme.

Mads Steffensen bliver vært for showet, der altså sendes 19.30-21.00 på DR1 nu på søndag. Det koster ikke noget at deltage, hvis man selv møder op på Rådhuspladsen. Men er tilstrømningen alt for stor, kan det være nødvendigt at regulere tilstrømningen af hensyn til sikkerheden.


De kommende dage vil DR opdatere med nærmere detaljer og praktisk info om koncerten på dr.dk/medvirkende

 

ANNONCE