x

København og Odense holder mindeoptog til ære for Kim Larsen

København og Odense holder mindeoptog til ære for Kim Larsen

Mens Kim Larsens bisættelse vil foregå helt privat og bag lukkede døre, ønsker Odense og København at tage deres sidste afsked med Danmarks elskede spillemand.

Efter hans død i går den 30. september har hele landet hyldet Danmarks nationalskjald, Kim Larsen, i alle former og størrelser, og nu ønsker Odense og Christianshavn at ære den afdøde spillemand en sidste gang med to store mindeoptog, der begge finder sted fredag den 5. oktober. 

Mindeoptoget i København begynder klokken 18 fra Sofiegården i København K og fortsætter over Langebro, ned ad Farvergade og slutter ved Drop Inn. "Det er et område, Kim Larsen har begivet sig meget rundt i. I Sofiegården hang han ud som ung, her trak han og resten af Gasserne en hestevogn med deres musikudstyr over Langebro, til Farvegade 10, hvor deres øvelokale lå," meddeler begivenheden på Facebook. 

Læs mere om begivenheden lige her

LÆS OGSÅ: Danskerne mindes Kim Larsen – topper igen hitlisterne

Optoget i Odense begynder samme dag klokken 17 ved Munke Mose og vil gå gennem Ny Vestergade, Vestergade, Flakhaven, ned forbi Albani, Skt. Albani Kirke og herfra op gennem Overgade. Mindeoptoget vil slutte ved Larsens stamsted Lørups Vinstue og hans hjem, der allerede er dekoreret med et hav af blomster, afskedsbreve og øl til ære for musikeren. 

På Facebook-begivenheden skrives blandt andet: "Da Kim Larsen valgte at tilbringe de sidste 24 år af sit liv i Odense, mener vi, at det er på sin plads at hylde ham her. Dette gør vi med et mindeoptog fredag d. 5. oktober kl. 17.00, hvor vi vil ære hans liv og karriere og sige TAK for hans tilstedeværelse i Odense". 

Læs mere op begivenheden lige her

LÆS OGSÅ: U2 hyldede Kim Larsen i Royal Arena

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA