Nyhed

Frank Zappa hyldes tre gange i Amager Bio

Den legendariske musiker døde for snart 20 år siden, og det markeres med en række spændende koncerter

Den 4. december er det 20 år siden, den amerikanske guitarist, komponist, rockmusiker, debattør og samfundsrevser Frank Zappa døde, og de markeres med forskellige hyldestkoncerter verden over. Her i Danmark vil tre forskellige bands i den kommende tid give koncert i Amager Bio, hvor de ærer den afdøde stjerne.

9. november kan man opleve Banned From Utopia. Gruppen består i dag af Ed Mann, som er en af de musikere, der spillede i længst tid med Zappa samt to af Zappas forsangere Ray White og Bobby Martin foruden Tom Fowler, hvis brødre også trådte ind i Zappas band i 70'erne, og som efter Zappa spillede med Ray Charles i mange år.

13. november spiller The Grandmothers of Intervention, som udgøres af keyboardmand Don Preston, der var med i Zappas The Mothers of Invention i årene 1967 til 1971, hvor han medvirkede på legendariske albums som "Absolutely Free" og "We're Only in it for the Money". På vokal og saxofon finder man Napoleon Murphy Brock, der var med Zappa fra 1974 til 1984 og medvirkede på plader som "Apostrophe", "One Size Fits All" og "Roxy and Elsewhere". Foruden de to veteraner er det Christopher Garcia på trommer, marimba, percussion og vokal, på guitaren finder man "Mad" Max Kutner, og på bassen er det Dave Johnsen.


12. december kan man opleve Mystery Men, som er et nyt dansk band, samlet omkring to af hovedkræfterne i det tidligere Frank Zappa Live Event, der i en lang årrække spillede for en fuld sal i Pumpehuset på årsdagen for Zappas død. Mystery Men består af Thomas Thor Viderø Ulstrup (kapelmester, keyboards), Jesper Pyskow (trommer, vokal), Mads Thorsen (guitar), Mikael Stenalt og Maciej Szymczynski (bas), Jess Harpsøe (vokal) og Søren Gaden (vokal, keyboards), som til aftenens arrangement vil spille et repertoire, der tager særligt afsæt i Zappas repertoire fra 70'erne.

Du kan finde billetter til koncerterne via GAFFA Live:

Banned From Utopia


The Grandmothers of Intervention

Forsalget til Mystery Men starter den 11. november og kan købes her

ANNONCE