Nyhed

EKSTREM MUSIK: Jylland får ny metalfestival

Lasher Fest debuterer til september med både danske og udenlandske navne på plakaten

Du kender den københavnske metalfestival Copenhell. De sidste par år er Jailbreak i Horsens også kommet på banen. Og nu får også Aalborg en helt "ny festival for ekstrem musik," som det hedder i en pressemeddelelse.

Den nye endagsfestival har fået navnet Lasher Fest og afvikles den 16. september. Lasher Fest bliver til i samarbejde mellem de to aalborgensiske kulturinstitutioner Musikkens Hus og 1000Fryd samt det lokale bookingagentur Lasher Agency.

"Samarbejdet med 1000Fryd omkring Lasher Fest er udtryk for en delt ambition om at tilføre scenen en platform for en ny type kompromisløst, eksperimenterende metalmusik, som vokser i Aalborgs undergrund lige nu, og samtidig vise hvordan den hænger sammen med lignende bevægelser i resten af Skandinavien og længere ude i verden," udtaler Silas Bjerregaard, Booking Manager hos Musikkens Hus i pressematerialet og tilføjer:


"Festivalplakaten vil indeholde en række lokale og nationale bands, men også store internationale navne, der til sammen vil være garant for de reneste, tungeste og mest følsomme former inden for genren. Således ønsker vi at skabe en helt ny type metalfestival, der med et stærkt og utraditionelt line-up skal tiltrække både aalborgensere men også et publikum fra resten af landet," lyder det fra bookeren.

Full of Hell
Full of Hell

Sammen med lanceringen af festivalen afslører arrangørerne de første optrædende. Det drejer sig om amerikanske Full of Hell, australske Divide and Dissolve, svenske Vi som älskade varandra så mycket samt det lokale Aalborg-navn Vægtløs. Hertil kommer de ligeledes danske navne Hiraki, Telos, Puke Wolf og Syl. Det resterende program vil blive offentliggjort i løbet af maj.


- Vi er meget begejstrede over det program, vi allerede nu kan præsentere på Lasher Fest ’23, og der vil komme flere navne til. Der er tale om voldsom, men også følsom musik, der kommer ud i alle kroge af genren. For store dele af programmets vedkommende er det musik drevet af en helt særlig inderlighed,
der ikke så ofte opleves i denne ende af genrespektret, siger bestyrer Troels Højgaard Sørensen fra 1000Fryd og fortsætter:

- Vi er spændte på at være med til at præsentere denne type musik i Musikkens Hus. Den nedre foyer og de tilhørende scener under jorden er den perfekte ramme for en intim og stemningsfyldt festival af den her type.

Billetsalget er i gang lige her.


KONKURSRAMT METALFESTIVAL GENOPSTÅR: "Der skal meget til at kvæle vores ild"

ANNONCE