Nyhed

Turboweekend-sanger bliver ansat på nordjysk spillested

GAFFA.dk – alt om musik

Musikeren vil blandt andet være ansvarlig for koncerthusets rytmiske musikprogram

Silas Bjerregaard, der er kendt som forsanger i Turboweekend og for sin solokarriere, har fået en ny rolle som booking manager hos Musikkens Hus i Aalborg. Det oplyser Musikkens Hus i en pressemeddelelse.

”Jeg har haft mange virkeligt gode musikoplevelser i Aalborg, og jeg glæder mig til at kunne give tilbage til byen. Især Musikkens hus har lagt scene til nogle fantastiske aftener gennem årene, og hver gang jeg har spillet der, har jeg glædet mig til at komme igen,” udtaler Bjerregaard i en pressemeddelelse.


Som booking manager skal sangeren være med til at udvikle det nordjyske musikhus’ rytmiske musikprogram samt en række udviklingsaktiviteter i forbindelse med det musikalske vækstlag. Han rykker således over på den anden side af bordet, så at sige.

”I mine øjne er Musikkens Hus et ambitiøst koncerthus, som har muligheden for at vise, at Danmark er i bevægelse. Vi skal give plads til det velkendte, som samler os alle sammen, men samtidigt skal vi styrke de stemmer, der udfordrer normerne og viser nye retninger og nuancer, internationalt såvel som lokalt. Danmarks øvelokaler og studier er sprængtfyldte at talent i alle genrer, og både det etablerede og dybt professionelle, og det helt nye og uhørte har – og vil fortsat have – plads i Musikkens Hus,” fortæller Bjerregaard.

Fra 2006 til 2018 var Bjerregaard del af rockbandet Turboweekend. I 2020 udkom musikerens første soloudspil i form af ep’en Skygger for Solen. Udgivelsen blev modtaget med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Sangeren har desuden medvirket i den 8. sæson af Tv-programmet Toppen af Poppen, som blev sendt i 2018.


LÆS OGSÅ: Silas Bjerregaard: Her er mit soundtrack til livet

Musikkens Hus’ programafdeling skiller sig ud ved sin producentmodel, hvor den traditionelle programchefstilling er blevet nedlagt til fordel for en samling af specialiserede profiler inden for blandt andet jazz, klassisk musik og egenproduktioner.

”Vi har en stærk tro på, at tiden er moden til en modernisering af måden at arbejde med programlægning på – såvel driftsmæssigt som taktisk og strategisk. Derfor har vi det seneste halvandet år investeret massivt i kompetenceniveauet, og resultatet er en producentmodel, som endnu ikke er set i dansk kontekst med en unik konstellation af danske og internationale profiler,” fortæller administrerende direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester Lasse Rich Henningsen og fortsætter:


”Vi glæder os i den forbindelse over, at det er lykkedes at tiltrække Silas Bjerregaard, som i vores optik er en af de stærkeste rytmiske sangere i Danmark. Der er lige nu større behov end nogensinde for at sætte kunstnere i fokus efter en lang periode med udfordrende vilkår for livemusikken, og vi er overbeviste om, at Silas er den helt rigtige mand til opgaven."

Programafdelingen ledes af Executive Producer Andreas Mathew og kunstnerisk chef Tecwyn Evans, der er ansvarlige for Musikkens Hus’ og Aalborg Symfoniorkesters programmæssige strategi, fremdrift og udvikling.

Som del af producentteamet finder vi også en af jazzmusikeren og professor ved Kunst Uni Graz i Østrig, Morton Toftgaard Ramsbøl, leder for Aalborg Operafestival, Peter Rønn, og producenterne Anne Rom Aaen og Kresten Thomsen.


LÆS OGSÅ: Respektindgydende røst i de rette rammer

 


ANNONCE