Nyhed

Hans musikalske makker gennem 35 år døde pludseligt for to år siden. Nu er Jørgen Klubien klar med nyt album og koncertdatoer

Manden bag firser-hitmagerne Danseorkesteret er hjemme fra sit amerikanske eksil og klar med ny musik

Det er snart 40 år siden, Jørgen Klubien dannede Danseorkesteret sammen med Jacob
Andersen og Rasmus Kærså. Det selvbetitlede debutalbum fra 1985 solgte op mod 100.000 eksemplarer, og sange som ”Regndans” og ”Kom tilbage nu” står tilbage som nogle af de års helt store, danske hit.

Nu er Klubien så klar med nyt album og koncertdatoer - to år efter, at hans mangeårige ven og musikalske samarbejdspartner Jacob Andersen døde pludseligt i foråret '21 i en alder af bare 60 år.

Wonderland udkommer den 17. november og er hans tredje udspil i eget navn - denne gang med tilføjelsen "...og Dans'orkesteret," som en hyldest til hans gamle band.


Du kan høre førstesinglen under artiklen - og opleve Klubien og band live ved et udgivelsesarrangement på H15, på Halmtorvet i København den 25. november. En uge senere - den 2. december - giver de koncert på Fermaten i Herning. Billetter koster 225 kroner og kan købes lige her.

Jørgen Klubien har boet i Los Angeles siden 1983 og - ved siden af musikken - skabt sig en bemærkelsesværdig karriere som animator for sværvægtere som Disney, Pixar og Paramount. Hans første album i eget navn var Soul Cowboy fra 2014; fem år senere fulgte Family Vol. 1. & 2.

"Det er nærmest ikke et frivilligt valg, men derimod en trang, som kommer dybt indefra," sagde Klubien til GAFFA i 2009 om de tilbagevendende turnéer med Danseorkesteret
"Det er nærmest ikke et frivilligt valg, men derimod en trang, som kommer dybt indefra," sagde Klubien til GAFFA i 2009 om de tilbagevendende turnéer med Danseorkesteret


Efter Andersens bortgang har Klubien indledt et tæt, musikalsk samarbejde med Zacarias Celinder - et parløb, som også har inspireret den aktuelle single "Skabt for hinanden," som udkom i oktober:

”Jeg har stort set altid arbejdet i konstellationer af små kreative teams. Især i forhold til musikken var jeg 35 år i et produktivt samarbejde med Jacob Andersen om Danseorkestret. Han og jeg var altid fuldstændig på musikalsk bølgelængde. Og nu igen er jeg i et musikalsk samarbejde med Zacarias Celinder," udtaler Klubien i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det fik mig til at tænke på hvor ofte der er to om det man beundrer, som Lennon/McCartney. Det inspirerede til at lave dette nummer”.


Spændstig hvidvins-soul til lange sommeraftener og Klubiens kælne letbitre inderlighed

ANNONCE