Nyhed

Slagtøjslegenden Jacob Andersen er død, 60 år gammel

GAFFA.dk – alt om musik

Var den mest spillede danske musiker i dansk radio og tv i 2019

Slagstøjsspilleren Jacob Andersen er død, 60 år gammel, skriver Ekstra Bladet. Avisen har talt med Andersens datter, der bekræfter, at musikeren døde pludseligt lørdag morgen den 27. marts. Så sent som aftenen før sin død optrådte han til en livestreamet koncert med Thomas Helmig for personalet på Aarhus Universitetshospital.

Jacob Andersen var ifølge musikorganisationen Gramex den mest spillede danske musiker i dansk radio og tv i 2019 grundet sin medvirken på flere hundrede plader fra slut-1970'erne og frem i talrige genrer, især pop og rock.


Jacob Andersen var fast medlem af Sneakers fra 1979-1985 og Danseorkestret fra 1984 og var med til at skrive sangene i Danseorkestret, herunder klassikerne "Kom tilbage nu" og "Regndans".

Han medvirkede desuden på blandt andre hits som "I et land uden høje bjerge" (Michael Falch), "Kærligheden kalder" (Sanne Salomonsen), "Jeg vil la’ lyset brænde" (Ray Dee Ohh), "Giv mig skibene tilbage" (Dodo & the Dodos), "You Better Believe" (Zapp Zapp), "Datadisciplin" (C.V. Jørgensen), "Save Me from This Rock'n'Roll" (Lars H.U.G.), "Miraklernes tid" (Sebastian) og mange, mange flere.

Jacob Andersen indspillede musik, siden han var 16-17 år og var også fast medlem i The Antonelli Orchestra, der er husorkester i Vild med dans og Toppen af Poppen, ligesom han spillede live i flere sammenhænge, senest med blandt andre Thomas Helmig og guitaristen Jacob Gurevitsch.


Da Andersen blev kåret til den mest spillede danske musiker i dansk radio og tv i 2019, var nummer to den jævnaldrende Rune Harder Olesen, der også er percussionist. Hvorfor det lige var to slagtøjsspillere, der toppede listen, havde Jacob Andersen dengang følgende forklaring på til Gramex:

– Det er fordi, vi kan komme ind alle steder og spille alt mulig forskellig musik, som solister jo ikke kan. Og så laver vi noget, der er brug for. Vores opgave er at få musikken til at lyde bedre – uanset om det er pop, rock eller dansktop. Og nå ja, så har vi gjort det i efterhånden 40-50 år.

LÆS OGSÅ: Her er årets 10 mest spillede danske musikere i radioen


Se Jacob Andersen med Danseorkestret i Husk Lige Tandbørsten i 1995:

ANNONCE