Nyhed

Portishead-sanger Beth Gibbons annoncerer sit første album i eget navn med nyt materiale i 22 år

Beth Gibbons overrasker

Portishead-sangeren Beth Gibbons underskrev en solo-aftale med pladeselskabet Domino tilbage i 2013 og har nu, mere end et årti senere, annonceret sin solodebut.

Mere præcist er der tale om et fuldlængde-album, der har titlen Lives Outgrown. Det er Beth Gibbons første album i eget navn med nyt materiale i 22 år (debuten Out of Season blev udgivet i samarbejde med Rustin Man alias den tidligere Talk Talk-bassist Paul Webb) og hendes første fuldlængdealbum med nyt materiale siden Portisheads seneste album Third, som er 16 år gammelt.

På Instagram fortæller Beth Gibbons om nogle af tankerne bag det kommende album.

"Som sædvanligt afspejler det, hvad der er sket med mig internt, mine 50'ere har bragt en ny, men ældre horisont frem," skriver Beth.

"Det har været en tid med farvel til familie, venner og endda til den, jeg var før, teksterne afspejler mine bekymringer og søvnløse nætter, deraf titlen Lives Outgrown. Ikke kun på grund af den måde, vi rejser gennem følelsesmæssige eller psykologiske overgange i vores liv, men relaterer mere til den tid, vi forlader denne planet og vores bevægelse ind i det ukendte. Noget, jeg frygter, men som jeg bare skal prøve at fejre, når et øjeblik nærmer sig, og som giver evnen til at vokse ud over denne fysiske verdens begrænsninger."



Hun fortsætter:

"Lyden var også en proces, hvor jeg udforskede strukturer inden for mine egne personlige kompetencer. Jeg ville trække mig væk fra breakbeats og fokusere på klangens træagtige stof, væk fra den sukkerholdige afhængighed af høje frekvenser, der tilfredsstiller som sukker og salt."

Med hensyn til hvornår vi får den nye musik at høre, fortæller Beth som det eneste, at vi snart kan opleve ny musik fra hende. 

OVERRASKENDE ANNONCERING: Vinnie Who udgiver ny single

ANNONCE