Nyhed

VENTETIDEN ER FORBI: Iron & Wine klar med nyt album - hør første single her

En af 00'ernes helt store indie-darlings er tilbage med ny musik

Sam Beam, bedre kendt som Iron & Wine er nu klar med sit først soloalbum siden 2017. Albummet lander den 26. april og kommer til at hedde Light Verse. Beam har allerede udgivet albummets første single, "You Never Know”, som kan høres under artiklen.

Beam har selv produceret albummet og har fået Tyler Chester med på klaver, Sebastian Steinberg på bas, David Garza på guitar, Paul Cartwright på violin og Griffin Goldsmith, Beth Goodfellow og Kyle Cran på percussion.

Albummet vil også byde på en duet mellem Beam og kollegaen Fiona Apple, forlyder det i en pressemeddelelse. Apple er blandt andet kendt for sin sang ”Criminal”, som i 1998 vandt en Grammy i kategorien Best Female Rock Vocal Performance.


Hun er også at finde på soundtracket til filmen Across the Universe, med et cover af The Beatles-klassikeren ved samme navn, og høstede senest store roser for sit album Fetch the Bolt Cutters i 2020.

Selvom Beam ikke har udgivet et soloalbum siden 2017, er det ikke fordi hans musikkarriere har været på pause. I 2019 udgav han albummet Years to Burn i samarbejde med indiegruppen Calexico - et album, som GAFFA gav tre stjerner.

Years to Burn er som en lidt for hyggelig sammenkomst i sofahjørnet, hvor både Calexico og Iron & Wine læner sig lidt for meget tilbage,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


I forbindelse med sit nye album, har Beam også annonceret en turné rundt i USA. Sidste gang, han besøgte Danmark, var i 2018, hvor han spillede en efter sigende femstjernet koncert.

"Efter halvanden time sætter Beam & Co. punktum med "Claim Your Ghost", og publikum klapper begejstret for sidste gang. Iron & Wine har sejret endnu engang, denne gang med brug af nedtonede, men stærke virkemidler. Jeg glæder mig til at høre, hvilken tilgang Sam Beam vil anvende næste gang, han kigger forbi – for han er altid velkommen," lød det blandt andet i anmeldelsen. 


 

På vuggevisens rand

ANNONCE