Nyhed

Jazzfestival overlever trods konkurs

Der kommer alligevel jazz på Femø til sommer

I oktober 2023 så det sort ud for Femø Jazz Festival, som måtte meddele, at foreningen bag jazzfestivalen var gået konkurs. Virksomheden der ejer arealet, som festivalen afvikles på, Femø Jazz Festival ApS, skrev dengang, at man arbejdede på at finde en løsning, så der igen kunne blive spillet jazzmusik på øen. Nu viser det sig, at arbejdet har båret frugt. Det bekræfter formanden for Femø Jazz Festival ApS, Jørgen Vad, i en pressemeddelelse:

“Det glæder mig meget, at vi kan afholde festivalen til sommer. Vi har fået lagt en plan og et budget, der hænger sammen. Og vi håber på rigtig god opbakning fra vores trofaste gæster og frivillige, der får det hele til at køre rundt,” siger Jørgen Vad.

Siden 1970 har den lille ø nord for Lolland budt sejlende gæster velkommen til dage med skæve taktarter og udvidede akkorder, når Femø Jazz Festival inviterede til musik og ø-stemning. Ifølge festivalens egen hjemmeside er det den ældste festival i Danmark.


Siden 2018 er festivalen blevet arrangeret af Foreningen Femø Jazz, som altså gik konkurs sidste år på grund af pengemangel til afvikling af gæld. Selvom det denne gang er virksomheden Femø Festival ApS, som arrangerer festivalen, så vil holdet bag ikke afvise, at en forening igen kan komme på tale. 

“Med tiden skal vi måske igen stifte en forening. Men lige nu handler det om at redde festivalen. Vi har en flad struktur i gruppen og taler ikke om formænd eller -kvinder. Vi har uddelegeret de forskellige arbejdsområder, så vi hver især kan fokusere benhårdt og bruge vores ekspertise der, hvor det giver mest mening,” siger Trine L. Boesen, der er ansvarlig for koordinering af de frivilliges arbejde.

Femø Jazz Festival løber af stablen den 31. juli til 4. august, og billetterne er sat til salg. Læs mere her. 


LÆS OGSÅ: København får nyt spillested: Poolen skal rumme de helt store shows, men også undergrundens vilde subkulturer

ANNONCE