Nyhed

København får nyt spillested: "Poolen skal rumme de helt store shows, men også undergrundens vilde subkulturer"

Det nye spillested kommer til at ligge i de gamle Stagebox-lokaler

Et nyt spillested åbner snart på Refshaleøen og skal skabe rammerne til koncerter, raves og andre subkulturelle begivenheder. Stedet hedder Poolen, og det er holdet bag Pumpehuset og Byhaven, som står bag det nye spillested på betonøen. Poolen indtager lokalerne, som tidligere har lagt vægge til det skandaleramte spillested Stagebox, der måtte lukke sidste sommer efter et turbulent forløb.

Der er plads til 2500 stående gæster hos det nye spillested, som oprindeligt var værksted for B&W. Sidenhen har Refshaleøen lagt betongulv til mange musikoplevelser såsom festivalerne Copenhell, Distortion Ø og O/Days. Ifølge bestyrelsesformand hos Pumpehuset og nu medejer og direktør i Poolen Kristoffer Buck Bramsen håber man, at det nye spillested kan være med til at holde liv i de rå industrikvarterer lidt endnu, inden de bliver opslugt som nye boligområder:

Jeg kommer fra et musikmiljø, hvor vi rykkede ind i byens industriområder og indtog forladte fabriksbygninger. Vi omdannede lagerhaller til musiktempler for en aften, langt fra Indre Bys mainstream musiktilbud. København skiftede ham fra industriby til verdens bedste storby og mulighederne for vildskab, fest og høj musik blev begrænset. Fabrikshallerne er væk og industriområderne er blevet til beboelseskvarterer. På Refshaleøen har vi en sidste chance for at invitere på eventyr, inden området bliver absorberet af byen for altid. Med Poolen får København sit sidste store, rå warehouse venue - bare med en tjekket organisation og med faciliteter, der lever op til moderne krav fra publikum og som kan rumme de største internationale produktioner,” fortæller Kristoffer Buck Bramsen på Pumpehusets hjemmeside.


Ifølge Pumpehusets oplysninger er ambitionen, at Poolen skal kunne præsenterer mere end 100 dage med musik om året. For Poolens driftschef James Alexander Hancock er det vigtigt for holdet bag det nye spillested, at man bevarer det industrielle look, mens man samtidig gerne vil levere oplevelser, som svarer til nutidens helt store liveproduktioner: 

“Vi lader stedet være så råt som muligt. Vi kommer selvfølgelig til at sætte vores eget præg på det med moderne publikums- og produktionsfaciliteter, hvor lyd- og lyssystem i international kaliber installeres. Poolen skal rumme de helt store shows, men også undergrundens vilde subkulturer," fortæller driftschef James Alexander Hancock på Pumpehusets hjemmeside, hvor man også oplyser, at arbejdet med at gøre det nye spillested klar til koncert er gået i gang, og at man forventer at åbne dørene i foråret 2024. 

LÆS OGSÅ: Efter sekscifret bevilling: Kulturværftet offentliggør open call


ANNONCE